Міська влада Золотоноші намагається досягти максимальної безпечності проведення виборів.

Як повідомив у коментарі «Прочерку» мер міста Віталій Войцехівський, завтра має відбутися нарада, в якій візьмуть участь силовики, представники Народної ради, самооборони та інші небайдужі громадяни, які прагнуть допомогти міліції забезпечити на виборах порядок і законність. 

За словами Войцехівського, в місті вже напрацьовано досвід створення безпечних умов для проведення масових заходів. Зокрема, під час відзначення 9 Травня ніяких ексцесів не відбулося.

– Я вірю, що активна позиція громадян нікому не дозволить зірвати в нас вибори, – наголосив Войцехівський, коментуючи побоювання деяких громадян України щодо можливих провокацій у різних куточках держави.

Як зазначив міський голова, в Золотоноші на дільницях працюють люди, які мають уже чималий досвід такої роботи. Тому організаційних питань – обмаль, як і відмов членів ДВК від виконання своїх обов’язків.

Проблемним залишається питання щодо комуністів, які ніяк не можуть вирішити, чи залишатися їм членами виборчих комісій (лідер КПУ Петро Симоненко відмовився від участі у виборах).

– Але навіть у разі відмови комуністів від роботи у виборчкомах їх є ким замінити, – переконаний Войцехівський. – А в крайньому випадку, дві третини голосів у виборчкомах набереться і без них.

12 дільничних виборчих комісій Золотоноші повністю укомплектовані необхідним для проведення виборів спорядженням та виконують покладені на них обов’язки.

– Технічно вони повністю забезпечені, – повідомив міський голова Золотоноші. – Завтра вони отримують бюлетені. За п’ятницю-суботу ми підвеземо їм печиво, чай, воду – щоб забезпечити нормальні умови для роботи. Трохи більше переживаємо за окружну комісію №200, розміщену в Золотоноші. Там кілька разів виходила з ладу оргтехніка. Але, сподіваюся, усі проблеми вдасться подолати. Ми робимо для цього все, що від нас залежить.

Як зазначив Віталій Олександрович, «руку на пульсі» технічної та організаційної підготовки до виборів тримає і голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

– Учора Юрій Олегович проводив з цих питань нараду. Там була присутня і нещодавно призначена голова окружної виборчої комісії Марина Хлипа, – розповів Віталій Войцехівський. – Мені сподобався її підхід до справи. Можливо, вона ще не у всьому обізнана, але охоче навчається.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи не було в Золотоноші фактів поширення так званого «чорного піару», Віталій Олександрович зазначив, що йому такі факти не відомі. Але він бачить іншу проблему – надмірне розклеювання на стовпах та інших поверхнях у Золотоноші агітаційних матеріалів кандидатів у президенти, головним чином – найменш рейтингових.

– Боляче дивитися, – каже Войцехівський. – Ми стільки зусиль докладаємо до благоустрою міста! Ми пишаємося охайністю Золотоноші. І тут – в одну ніч вулиці обклеїли агітацією за кандидатів. Сумніваюся, що це все піде на користь їм самим...

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100