Нинішня виборча кампанія загалом проходила мляво і лише в останні тижні кандидати почали активізовуватися. При цьому кампанія у Черкасах настільки активніша, ніж в інших містах області, що деякі жителі навіть зверталися до спостерігачів зі скаргами через засміченість агітаційною продукцією їх під’їздів. Про це на сьогоднішній прес-конференції у Черкасах повідомили спостерігачі від ОПОРИ.


– Збільшилася кількість бігбордів, активізувалися агітатори від Тігіпка, Богомолець, Ляшко, Тягнибока Порошенко. До речі, на приїзд останнього ми навіть фіксували підвезення людей, – зазначив координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області за виборчою кампанією Президента України Захар Колісніченко. – Проблеми є в ОВК, де відбулося багато замін. Звісно загроз, що президентські вибори не відбудуться, у нас немає, проте є думка, що багато кандидатів можуть познімати свої кандидатури і тоді відізвуть своїх членів з ОВК та ДВК. Та це малоймовірно…

Поширені порушення цьогорічно виборчої кампанії – це агітація без вихідних даних, агітація в недозволених місцях (громадському транспорті, на паркані дитячих садочків, на дитячих майданчиках тощо), непрямий підкуп виборців (встановлення парканів, проведення освітлення, асфальтування). Дехто з кандидатів примудрився возити виборців на екскурсію, зокрема, в Канів.

Цікаво, що жителі одного з будинків вже написали скарги в правоохоронні органи через засмічення їх газону. Недалекоглядний кандидат заасфальтував їм дорогу, а старий асфальт просто викинув на траву, тож тепер людям ніде гуляти з дітками.

Найбільш поширеним нині в Черкасах є агітація кандидатів не за себе, а проти суперників.

– Так, новий випуск газети «Антена» містить матеріали, що певним чином дискредитують одразу двох кандидатів на пост міського голови – Сергія Одарича (Партія Вільних Демократів) та Миколи Булатецького (ВО «Батьківщина»). Раніше анонімний бюлетень з назвою «Партії пенсіонерів України» мав матеріали направлені на агітацію проти депутатів у міську раду від «ВО «Батьківщина», Партії регіонів, Української спілки ветеранів Афганістану і двох кандидатів у мери Анатолія Бондаренка (ВО «Батьківщина») і Олександра Рибченка (Партія ветеранів Афганістану)., – зауважує Захар Колісніченко.

У неділю , 25 травня, короткострокові спостерігачі від ОПОРИ будуть на дільницях спостерігати за порядком та фіксуватимуть можливі порушення.

– Вже на 15-ту годину ми знатимемо приблизну явку виборців, поширені порушення. Наші спостерігачі матимуть при собі зразки скарг, які можна буде подати в правоохоронні органи в разі виявлення порушень, – зазначив довгостроковий спостерігач від ОПОРИ Сергій Золотаренко.

Телефон «гарячої» лінії ОПОРИ для черкащан – 093-801-05-57 Телефон діятиме цілодобово.

Також слід зауважити, що вже у понеділок ОПОРА планує провести прес-конференцію за підсумками дня виборів.

реклама

Коментарі  

 
+12 #1 Дід Трохим 23.05.2014 14:00
То традиційно. Но тут один фантомас за....в увесь центр якимись штахетами, і нічо, стоять хоть би хни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100