Ще півтора десятиліття тому озимий ріпак не вважали перспективною культурою для вирощування в Україні. Через відсутність добре адаптованих зимостійких гібридів цю високорентабельну культуру сіяли лише у західних областях. Проте сьогодні в Україні з’явилися гібриди ріпаку, які дозволяють заробити на ньому і компаніям, що працюють на землі по лівому берегу Дніпра ― аж до кордону з Росією. Цьому спиряла активна праця селекціонерів від компанії «Монсанто», пише agravery.

Свою роботу над виведенням «покращеного» до місцевих умов ріпаку «Монсанто Україна» розпочала з відкриття Селекційної станції в місті Умань на Черкащині. Співробітники Станції випробовують тисячі нових експериментальних гібридів, проводять селекційну роботу та готові представити фермерам 17 адаптованих гібридів озимого ріпаку, що можуть рости в Україні від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня. У 2014 році вони презентують ще 8 гібридів, 5 з яких придатні до вирощування з використанням виробничої системи Clearfield.

Базове науково-дослідне поле Станції знаходиться поблизу Умані. На площі 6 гектарів висіяно більше 800 нових експериментальних зразків.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Loki 23.05.2014 23:00
"От рассвета до заката голубые видеть сны"!)) Кукурузник опять снова будет недоволин, но й правда - рапсовое масло дешовле кукурузного и в употреблении дым не так пускаить как "олейна")).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100