Важке захворювання – так звана слоновість – через закупорку лімфатичних судин спотворює і роздуває кінцівки людини, роблячи їх схожими на ноги слона. Хворий відчуває постійний біль, втрачає можливість пересуватися. У нього виникають проблеми з серцем, легенями, розвивається ожиріння.

Черкащанин Віталій Бабкін багато років живе з цією важкою хворобою. Живе сам. Лише мама після роботи приходить допомогти по господарству. Для Віталія велика проблема – навіть пересування по кімнаті. Якщо щось упало на підлогу – підняти неможливо. Носити одяг для 42-річного чоловіка – надмірна розкіш: навіть спеціально пошиті м’які футболка і штани ранять запалену шкіру...

Чоловіка, який має статус інваліда І групи, практично не лікують. Дільничний лікар каже, що при такій хворобі допомогти можуть лише найліпші спеціалісти. А у київському Інституті хірургії та трансплантології ім. О.О.Шалімова стверджують, що лише перший етап лікування (а їх може бути не менше трьох) коштуватиме 60 тисяч гривень.

Допомогти Віталію може кожний охочий, перерахувавши будь-яку суму на рахунок його матері Лідії Миколаївни Мамро в «ПриватБанку» 5168 7572 0385 2134.

Зробити це можна, завітавши до банку або скориставшись послугою «Приват24», або, як це зробили ми, через мобільний телефон – за допомогою послуги «Мобільні гроші». Гроші, надані нам благодійниками, кореспондент «Прочерку», який користується послугами «Київстар», за кілька хвилин перевів, крім Віталія, ще жінці, якій мали робити операцію в онколікарні, та дівчинці, що проходить післяопераційне лікування в обласній дитячій лікарні. Кошти було переведено на банківські карточки, мобільні рахунки різних операторів та рахунок одного з інтернет-провайдерів. Як з’ясувалося, мобільна послуга досить зручна для будь-яких фінансових витрат – від благодійництва до придбання квитків у кінотеатри, оплати штрафів ДАІ та придбання товарів у інтернет-магазинах.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100