19-річний молодик заробляв на прожиття, викрадаючи метал з могил на місцевому кладовищі. Зловмисника затримано, він дає покази. Його дії кваліфіковані за статтею 297 Кримінального кодексу України.

До Шполянського районного відділу міліції надійшло п’ять повідомлень від жителів міста про те, що на місцевому кладовищі пошкоджені могили їх родичів. Зловмисник діяв по одній і тій самій ж схемі: вишукував старі могили та розбирав металеву огорожу.

Проаналізувавши усі заяви працівники міліції прийшли до висновку, що до вчинення ряду правопорушень причетна одна й та сама особа. Проводячи оперативні заходи та перевіряючи осіб, які зловживають спиртними напоями та ведуть антигромадський спосіб життя, працівники міліції отримали інформацію про те, що інколи на території кладовища з’являється молодик, який на скутері щось перевозить. Встановивши особу підозрюваного працівники міліції запросили останнього до райвідділу міліції для дачі показів. В кабінеті слідчого молодий чоловік зізнався у вчиненому та розповів, що ніде не працює, тому вирішив підзаробити саме в такий спосіб. Вечором ходив територією кладовища, обирав могили, які знаходились на краю та розбирав металеві огорожі і здавав їх на металобрухт.

За даним фактом слідчим відділенням Шполянського районного відділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Гена 26.05.2014 00:06
Это не того взяли, его зовут толик Бондаренко , и еще его подельника макуху забыли
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100