Сьогодні вибори в Україні і Черкасах, зокрема, можна вважати такими, що відбулися. Проте з організації цих виборів слід винести уроки, адже відзначалася велика кількість непрофесійних кадрів, задіяних в роботі комісій. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив представник черкаського осередку ГМ ОПОРА Захар Колісніченко.

– Багато людей в ДВК працювали просто за гроші і взагалі не знали всіх нюансів законодавства. Це, зокрема, пов’язано з тим, що людей в комісії набирали не за бажанням. Дехто і не знав, що вони є членами ДВК. З цим і пов’язані затримки, черги під час голосування. Дехто з виборців, чекаючи своєї черги, голосував не в кабінці, а за межами кабінки. Слід відзначити, що і політичні партії набирали непрофесійних спостерігачів, – зазначив Захар Колісніченко.

Ще одне порушення: на 202 ОВК в Тальному утворилася велика черга через те, що не працювала система виборів. І люди просто в черзі почали переписувати протоколи.

– Між собою люди розмовляли, що в них просто немає грошей на бензин, щоб повернутися в комісію і там виправити помилку, – зазначив Захар Колісніченко.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100