Колишній міністр оборони, лідер організації «Громадянська позиція» та кандидат в президенти України родом із Звенигородщини Анатолій Гриценко давно формує образ «чесного і небагатого», але водночас чи не найбільше витратив на передвиборчу агітацію. Каже, що гроші дали добрі українці, йдеться у телемарафоні «ТСН».

Гриценко проявив себе, як аналітик при режимі Кучми в центрі Разумкова. Допомагав Ющенкові перемогти на виборах, за що отримав крісло міністра оборони. Тричі залишався при цій посаді, хоча військові цивільного керівника в оборонному відомстві сприймали неоднозначно. Його критикують за різке скорочення армії, незаконну утилізацію зброї, навіть за липовий диплом. Цими звинуваченнями на тижні зацікавилася генпрокуратура.

Журналісти ТСН познайомились з матір'ю політика, яка живе в містечку Ватутіне на Черкащині. Ганна Гриценко живе на першому поверсі в невеличкій квартирі. Каже, що їй цього вистачає. А ось візитів сина їй замало.

– Вони ніколи навіть не ночують! Вони завжди поспішать! Вони приїхали, поспілкувались – і тікають! Й онуки також. Хто ж зараз вільний, – каже Ганна Гриценко.

Мати журналістам розповідає, як Гриценко копав картоплю, як доглядав за меншим братом. Пишається онуками і другою невісткою, а про першу – не згадує. Із першою дружиною Людмилою Анатолій прожив 24 роки. Мають сина і доньку. Іще чотирьох дітей виховує Гриценко із Юлією Мостовою.

Тесть Гриценка Володимир Мостовий іноді зятя й критикує. Згадує його перші спроби податися в президенти і його невдалі гасла – «перший непрохідний». Після невдалої агіткампанії 2010 року цього разу в Анатолія Гриценка впевненіший стиль, і значно вищий рівень підтримки – через активну участь політика у Євромайдані.

Тесть Гриценка про буремні події згадує з хвилюванням. Найбільше переживав не за зятя, а за онука – активного учасника Автомайдану викрадали кримські сепаратисти. Молодший брат Анатолія – Віталій Гриценко пройшов дві війни в Афганістані. Зараз живе в Умані, працює водієм швидкої допомоги.

На старенький автопарк не бідкається. Кращого у впливового брат не просить, але стати президентом допомагає.

Чесний і незаможний – такий образ Анатолію Гриценку допомагає підтримувати родина. Але є й такі, які в цей образ не вірять.

Полковник розвідки Петро Недзельський 7 років тому подав позов до Генпрокуратури на тоді ще міністра оборони – Гриценко невиправдано скоротив кількість армії.

Днями генпрокуратура почала розслідування діяльності чотирьох міністрів оборони за зниження обороноздатності країни. Під підозрою і Гриценко.

Нагадаємо, за даними екзит-полів Анатолій Гриценко посідає четверту сходинку, а в ефірі телемарафону «ТСН» повідомив, що він готовий до співпраці з новим президентом.

реклама

Коментарі  

 
0 #7 УЖАСТЬ 27.05.2014 09:53
Цитую Василь:
Оксана Колісник отримає свої законні 30 срібляників :-x

Да, что-то давно не было слышно этого широкого специалиста по абсолютно всем вопросам.. от духовных до укладки ЩМА на дорогах Черкасс :lol: :lol: Впрочем также и вдруг пропала с площадей и страниц СМИ пани Майборода... может кропотливо работает над заменой унитаза в детской поликлинике по Вербовецкого??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Василь 27.05.2014 08:52
Оксана Колісник отримає свої законні 30 срібляників :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Хома 26.05.2014 22:54
Главное сказать, а потом докажи, что ты не вербдюд...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Металінвест 26.05.2014 17:28
Не вірю. Це ж на що гриценко на виборах так міг потратитися? На бордах, у газетах і на ТБ його було чи не найменше. То хто ж рахував потрачені гроші?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 ТойХтоПройшовКрізьВибори 26.05.2014 17:01
О, проплачені агітатори досі у ділі. Заспокойтесь, вибори закінчились, грошей поки що ніхто не дасть, залишайтесь онлайн до наступних виборів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Марта 26.05.2014 16:56
Какого ... ви на Гриценка гоните ???Українці все бачать і все знають,нам не потрібна ні ваша реклама,ні агітація,а чернуха працює проти вас.У Юлі рейтинг нижче плінтусу,бо ядом плювала і на всіх каналах звізділа.Геть лапи від Гриценко,то одна з небагатьох в політиці порядна людина.І брешуть політологі,що в нього з Тимошенко один електорат,Юля вижала свій помаксимуму,всі кого знаю мєжувались між Порошенко,Грице нко,Ляшко.Юлю навіть не розглядали.Задовбала.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Володимир 26.05.2014 16:52
Лож полная
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100