За прогнозом погоди, до кінця травня чорноморська депресія продовжить дестабілізувати атмосферу, прогнозує начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Як наслідок, триватимуть локальні короткочасні грозові дощі, в окремі дні – місцями із градом та шквалами 15-20 м/с. Найбільш інтенсивні і тривалі дощі очікуються всередині тижня.

На свята «Останній дзвоник» та «Випускний вечір», що плануються на 30-31 травня, переважатиме сонячна та тепла погода. Температура повітря вночі – 12-17º, вдень – 23-28º, у другій половині дня – місцями можливі короткочасні грозові дощі.

Початок календарного літа очікується неспекотним. Взагалі, цьогорічне літо має бути помірно-теплим та грозовим. Найкращі його періоди для відпочинку ймовірні в другій половині липня та в перші 20 днів серпня.

Висока температура та низька вологість повітря в найближчу добу сприятимуть підвищенню пожежної небезпеки до високої (4 клас). Тому черкащанам у черкаському гідрометцентрі радять бути обережними з вогнем на природі.

Температура води у Дніпрі біля Черкас на 8 годину ранку становила 22°.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100