Презентацію підручника «Основи податкових знань», рекомендованого Міністерством освіти для вивчення в 9-х класах, днями провів заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Тарас Білокінь.


Тематичний відкритий урок відбувся в Черкаській гімназії № 31 для учнів 8-М класу, які вже з 1 вересня почнуть вивчати новий предмет.

Щоб допомогти старшокласникам краще зрозуміти суть системи оподаткування, урок відбувся у вигляді «ділової гри». В ігровій формі учні вивчили види податків, отримали інформацію, як правильно їх нараховувати та в які терміни сплачувати, дізналися про історію виникнення і розвитку українського оподаткування. А під час практичної частини уроку змогли самостійно розрахувати розмір податку на доходи фізичних осіб, ПДВ, податку на прибуток та ряд інших платежів.

Тарас Білокінь розповів старшокласникам про важливість добровільної сплати податків та усвідомлення з раннього віку, що податки потрібно платити всім.

– Кожен має зрозуміти, що приховування податків шкодить, у першу чергу, добробуту держави та призводить до невиконання нею соціальних, культурних, освітніх та інших програм, – наголосив посадовець.

Окремий підсумковий урок проведено і для 9-го класу Черкаської гімназії № 31, учні якого вже протягом нинішнього навчального року студіювали новий підручник, завдяки чому отримали корисні для майбутнього дорослого життя основи податкових знань. 90% старшокласників висловили бажання в подальшому дізнатись ще більше про основи податкового законодавства безпосередньо від фахівців ДПІ у м. Черкасах та захотіли відвідати інспекцію на День відкритих дверей, зазначають у прес-службі установи.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Правільний 27.05.2014 14:07
Краще б вчили, як гроші в достатньому розмірі зароблять, а не як сплачувати непомірні податки з з/п. Система освіти не придатна для життя в сьогоденні. Як в анегдоті, про яхту двійочника...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100