Представники КП «Черкасиводоканал» взяли участь у засіданні Робочої групи Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ЖКГН, що відбулося в Києві.

Як повідомляють у прес-службі комунального підприємства, діючі тарифи «Черкасиводоканалу» не покривають витрати підприємства на виробництво, транспортування та постачання води.

За словами директора КП «Черкасиводокана» Сергія Овчаренка, востаннє зростання тарифів на водопостачання до беззбиткового рівня відбулося у 2010 році. З того часу зросли витрати на електроенергію, заробітну плату тощо, а тариф коригували лише частково за енергетичною складовою.

Також черкащанам слід приготуватися до підвищення тарифів і на водовідведення, оскільки з 2010 року здорожчання вартості послуг ПАТ «Азот» за очистку стічних вод відбулося майже в 3 рази, зауважують в установі.

Зростання вартості комунальних послуг є однією з умов МВФ, який надав Україні кошти для проведення низки економічних реформ. Для водоканалів, які взяли участь у засіданні, зростання тарифів для населення планується на 80-90 відсотків. Загалом по Україні середній рівень зростання тарифів для населення може збільшитися майже вдвічі.

Нові тарифи можуть набути чинності вже з 1 липня цього року. Для соціального захисту населення держава запроваджує додаткову систему компенсацій.

Цієї п’ятниці фахівці підприємства знову відвідають відкрите засідання Національної комісії, щоб узгодити собівартість послуг.


реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Вайда 27.05.2014 18:56
Банда ищет как еще больше ограбить население. Банда только и живится народной кровью-упыри проклятые! Трубы давно гнилые,вода несет в квартиры массу бактерий,грибко в и прочей заразы.Жуткий известковый осадок на посуде. Вода заванивается еще в отстойниках. А где работа новой очистной аппаратуры??? Увеличивать оплату за то,что несут людям болезни и смерть!!! Лучше уж сразу на заказ МВФ отравите питьевую воду и ... никаких проблем не будет вместе с жителями.Кто берет в долг у МВФ- купит себе яхты, дворцы и убежит за границу, а народу -горе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Марта 27.05.2014 14:14
Спочатку незалежна перевірка водоканалу,обгр унтованість саме ваших тарифів,плани на модернізацію,а вже потім підняття дорогенькі.Нам не цікаво що ви в Києві нарахували.Спочатку смєта і профільна еспертиза,потім обгрунтованний тариф,бо бойкотньом взагалі виплати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Українець 27.05.2014 12:25
МВФ-ЦЕ БАНК ПОЗИЧАЛЬНИК. % НАЙВИГІДНІШИЙ. АБИ УКРАЇНА БУЛА СУМЛІННИМ ПОЗИЧАЛЬНИКО,РИ ГИ НЕ ВІДЛИВАЛИ ЗОЛОТІ БАТОНИ,І КАМАЗАМИ ВАЛЮТУ НЕ ВИВОЗИЛИ,ТО МВФ НІЯКИХ ВИМОГ БИ НЕ СТАВИВ.ТАК ВІН МУСИТЬ БУТИ ПИЛЬНИМ,ЩОБ ОТРИМАТИ ГРОШІ НАЗАД.ЗАКОРДОННІ РАХУНКИ ЗАМОРОЖЕННІ (МИНУЛОЇ ВЛАДИ),ХТО СКІЛЬКИ ВКРАВ ЧУЛИ.ПИТАННЯ,ЧОГО ДОСІ НІХТО НЕ СИДИТЬ,ТАМ КОНТИНГЕНТУ НА ДЕКІЛЬКА ТЮРЕМ ВИСТАЧИТЬ,І ЧОГО В КАЗНУ І ВЛАСНІСТЬ УКРАЇНИ НЕ ПОВЕРНУТО МАЙНО ВТІКАЧИВ В УКРАЇНІ ???ДОСИТЬ ІНФОРМАЦІЇ,КОЛИ ДІЇ БУДУТЬ ???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100