В Умані привітали учасників та переможців телевізійного творчого конкурсу «З Шевченком у серці».

Організатором телепроекту, приуроченого до 200-річчя від Дня народження Кобзаря, стала телекомпанія «Умань».

– Понад 200 уманчан-жителів міста та навколишніх сіл, віком від 2,5 до 85 років, стали учасниками конкурсу, за що ми всім безмежно вдячні, – повідомив під час урочистого заходу директор КП «ТК Умань» Олександр Солоп та додав: – Цей проект відбувся за підтримки Уманської міської ради. І як кожен мистецький захід, що передбачає змагання і переможців, наш конкурс також не зміг обійтися без допомоги спонсорів.

З січня по квітень цього року телекомпанія «Умань» демонструвала місцевим жителям творчий доробок конкурсантів у номінаціях: читання творів Т.Г. Шевченка (поезія, проза), читання авторських творів про Т.Г. Шевченка (поезія, проза) та образотворче мистецтво на шевченківську тематику. Переможців визначали глядачі шляхом інтернет-голосування на сайті «ТК «Умань». Свої голоси за конкурсантів віддали більше двох тисяч телеглядачів, інформують у відділі з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Уманської міськради.

Вітаючи переможців та учасників телеконкурсу «З Шевченком у серці», секретар Уманської міської ради Олександр Цебрій зазначив:

– Дуже приємно, що така надзвичайно велика кількість уманчан знають і люблять творчість Тараса Шевченка. Це показує, з якою повагою і любов’ю жителі нашого міста ставляться до творчої спадщини Кобзаря.

Він також подякував організаторам та конкурсантам за те, що вони з таким натхненням популяризують творчість поета.

Тож, у номінації «Читання творів Т.Г. Шевченка» переможцем став Ігор Мельник. У номінації «Художні твори про Шевченка» перемогла Олена Крепишева. В номінації «Авторська поезія про Т.Г. Шевченка» найкращим визнано Дмитра Плахотника. Друге місце розділили Поліна Губа та Даша Олійник.

Особливу відзнаку спонсорів конкурсу отримали найстарша учасниця Людмила Криволапова, трирічна конкурсантка Настя Ткачак та студент Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини алжирець Оуалід Кроу.

Подяки організаторів одержали педагоги і адміністрації навчальних закладів, учні та студенти яких стали найактивнішими учасниками телеконкурсу. Наприклад, з УДПУ участь у конкурсі взяли 35 студентів, з УНУС – 30, з УГПК – 20. Також подяки від організаторів за допомогу в проведенні заходу, підтримку талановитої молоді і любов до України отримали Олександр Цебрій, Віталій Пилипенко, Тамара Гай, Іван Косенко, Сергій Гоменюк, Віталій Кравченко.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100