Державне агентство автомобільних доріг планує змінити модель утримання дорожньої інфраструктури в областях. Про це під час Міжнародного транспортного тижня в Одесі повідомив голова «Укравтодору» Олександр Малін, передає прес-служба Міністерства інфраструктури.

За його словами, нинішня система експлуатації доріг поглинає значні кошти, однак є абсолютно неефективною. Структура доріг в Україні неоднорідна.

– Тому не буде використовуватись один інструмент для усіх регіонів. Приміром, в одній області буде проведено пілотний проект переходу на прямі затрати, в іншій – на умовах вільної тендерної пропозиції роботи з експлуатаційного утримання винесемо на конкурс між приватними організаціями, ще в інших – підемо шляхом комерціалізації облавтодорів, – розповів Малін.

Крім того, за словами голови «Укравтодору», в межах децентралізації дорожнього господарства буде дещо змінено передачу функцій управління дорогами місцевого значення місцевим органам влади.

– Плануємо передати із 170 тисяч км близько 100-130 тисяч км у комунальну власність обласних, районних і сільських рад. Це супроводжуватиметься і фінансовими ресурсами. А «Укравтодор» сконцентрується на дорогах 1 і 2 категорії, які є складовими міжнародних транспортних коридорів, – сказав він.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 ех дороги 28.05.2014 16:36
Із сказаного зрозуміло, доріг в Україні не було і в найближчому майбутньому не буде. Розробляються різні варіанти "закатування грошей в асфальт".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100