Фото з архіву

Фото з архіву

Чоловік викрав у односельця рушницю та м'ясо. Викрадену зброю намагався продати, проте був затриманий правоохоронцями. Його дії кваліфіковані слідчим за статтею 185 Кримінального кодексу України.

До чергової частини Монастирищенського райвідділу міліції з повідомленням про крадіжку звернувся 62-річний житель одного із сіл району. Він розповів, що декілька днів тому, коли повернувся додому, виявив, що замок вхідних дверей до його будинку зламаний. Оглянувши помешкання, господар упевнився, що всі речі на місці, тож до міліції не звернувся. Проте через декілька днів виявив, що його мисливська рушниця кудись зникла, а разом із нею і 50 кілограмів м'яса, яке він зберігав для продажу. Уважно вислухавши потерпілого, черговий по райвідділу направив на місце події слідчо-оперативну групу.

Прибувши за вказаною адресою правоохоронці взялися до справи. Експерти розпочали огляд помешкання потерпілого, а оперативні працівники, в свою чергу, зайнялися проведенням по дворового обходу. Спілкуючись з місцевими жителями працівники міліції отримали корисну інформацію. Як виявилось, кілька днів тому, по селу ходив чоловік, який намагався продати мисливську рушницю. Отримавши детальний опис підозрюваного, оперативники розпочали заходи по встановленню його особи.

В ході перевірки раніше судимих та під облікових осіб, до уваги працівників міліції потрапив житель міста Монастирище, який підпадав під опис свідків. Встановивши його місце перебування, правоохоронці затримали зловмисника на одній із вулиць міста Монастирище. Чоловік ходив вулицями міста з мисливською рушницею в руках, намагаючись її продати.

В кабінеті слідчого крадій зізнався у вчиненому. Він розповів, що після відбування покарання переїхав жити до співмешканки в село та влаштувався на роботу – продавав місцевим жителям корм для тварин. Того дня він завітав до потерпілого, щоб запропонувати йому свою продукцію. Не виявивши господаря будинку вдома, зловмисник зламав замок та проник до будинку. Забрав рушницю та м'ясо і швидко зник. Викрадене м'ясо залишив собі, а рушницю намагався продати, але це йому не вдалося – він був затриманий правоохоронцями.

Наразі зловмисник дає покази. За даним фактом слідчим відділенням Монастирищенського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За вчинене зловмисник знову може потрапити за грати на строк від трьох до шести років. Проводиться досудове розслідування, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100