Ці вибори в Черкасах, як і всі попередні, не можна назвати безгрішними. Так само мали місце нарікання на роботу комісій тощо. Проте команда ПВД не виявила системних порушень виборчого законодавства, що могло б вплинути на результат виборів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив лідер команди ПВД та попередній переможець на виборах мера Сергій Одарич.


– У нас впродовж дня голосування працювало 10 мобільних груп, які миттєво виїжджали на будь-які сигнали, зокрема, на ті випадки, про які повідомлялося. Нам вдалося злякати організаторів кількох каруселей. Та ті каруселі й так не вийшли б в їх організаторів, бо через черги на дільницях «оборотність» каруселей не вдавалася б. Аналогічно ми попереджали й інші порушення такі, як струмки, коли людина виносила бюлетень і передавала іншому, – зазначив Сергій Одарич.

Що стосується, як висловлюється Сергій Одарич, деяких істерик щодо явки виборців, то тут в нього також своє пояснення:

– У нас в штабі є дані з виборів президента, міського голови, депутатів міськради в Черкасах. І можна прийти і все перевірити. Та ми чуємо істеричні крики щодо фальшування виборів. Людям є що втрачати. Попередня влада наобіцяла людям всього, закривала очі на порушення містобудівних стандартів і сьогодні всі ці обіцянки не підтверджені голосуванням… Завжди є певні дільниці, за результатами голосування яких можна визначити, хто зараз є влада. У Черкасах лише в СІЗО і тюрмі перемогла Юлія Тимошенко, – зазначив Сергій Одарич.

Тобто, за словами Одарича, якщо і був якийсь адмінресурс, то зрозуміло, з якого боку.


– Причини істерики «бавтьківщинівця» Анатолія Бондаренка, а також Радуцького, Савіна та інших для мене зрозумілі. По-перше, вони взяли бабки, взяли на себе зобов’язання повирішувати питання, і сьогодні їм потрібно ці гроші повернути. А по-друге, тут особиста проблема Бондаренка. Він потрапив в некрасиву ситуацію. Він був керівником президентської кампанії Тимошенко. І завжди на Черкащині у виборців була велика прихильність до Тимошенко. Та сьогодні Тимошенко тотально програла вибори в Черкасах і області. Бо всі кошти, які Юлія Тимошенко направляла на вибори, Бондаренко використовував на свою виборчу кампанію. І сьогодні Бондаренку доводиться все це пояснювати… – зауважує Сергій Одарич.

При цьому Одарич дивується: як «Батьківщина» могла проґавити фальсифікації, на яких ця політсила наполягає, якщо на кожній виборчій дільниці було не менше трьох членів дільничних виборчих комісії від «Батьківщини» (від Тимошенко, Маломужа і Шкіряка)

– І до того, як стали відомі результати підрахунку голосів від «Батьківщини», не було жодної заяви! Тож насправді я не боюся перерахунку голосів. Я боюся лише підміни мішків із виборчою документацією. Це може бути будь-що. Замість мішків з бюлетенями вкидається мішок з газетами абощо. І це не фантазія. Це я проходив в своєму житті. Це все відбувалося в 223 виборчому окрузі на виборах народного депутата України в 1998 році. Нашим кандидатом був Юрій Оробець. І коли стала зрозуміла наша перемога в рази, саме тоді і відбулася вночі підміна мішків. І саме в тих мішках, які підмінили, комісія захотіла провести перерахунок. Це було потім підставою для скасування результатів виборів. Була жорстока боротьба. Я про ту схему фальсифікацій згадую двічі на день! Та політична боротьба залишила рубець на моєму тілі! І я про це згадую, коли перед сном роздягаюся і коли вранці встаю. Тому наша команда ніколи не братиме участь в махінаціях і спотвореннях результатів виборів, – зазначив Сергій Одарич.

Він навіть зауважив, що варто було б внести зміни в законодавство на кшталт того, як це зроблено в Японії. Там махінації на виборах прирівнюються до вбивства і караються пожиттєвим ув’язненням.

реклама

Коментарі  

 
0 #26 Истребитель 31.05.2014 23:53
Поздравляю С.Одарыча!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #25 Сеня Рудик 31.05.2014 20:54
Не справа обраному міським головою розбирати цифри голосування на виборах - це міг-би зробити представник ТВК, або виборчого штабу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #24 ага 31.05.2014 14:58
а ще таке враження, що тут сидять і спеціально плюсують тих хто думає що вибори пройшли нормально, а як тільки хтось підтримає ПВД чи Одарича так зразу чи то провокатор, чи знаходяться розумники які замінусовують, при цьому пост №11 дублюється і про вибори в київраду та про голосування за Порошенка, про все, аби лиш написати які всі погані, крім самих дописувачів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #23 ага 31.05.2014 14:53
в цих ваших інтернетах за опитуваннями лідирував Ляшко, і що? Інтернет інтернетом...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #22 Черкаси 31.05.2014 09:19
Одарич наш мер і не треба ля-ля!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #21 Сеня Рудик 31.05.2014 08:52
Бондаренко добиває БАТЬКІВЩИНУ на Черкащині. Але які біг-борди були!!! який ясний погляд дивився на черкащан із них! Куди не глянь - скрізь цей "світлий образ". І без фальсифікацій ніяк - місця позбавлення волі це показали. Якщо наполягає на фальсифікаціях, то визнає що вони точно були, тільки не дали бажаного результату
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #20 ПЗУ 30.05.2014 16:58
Без сумніву-вибори до міської ради Черкас зфальшовано!Вір у людей у краще майбутне перекреслено втіленням брудних технологій при підрахунку голосів.А як Вам затягування самого підрахунку?Це перше,що вказує на тотальну підготовку фальсифікацій.Партія Зелених у місті Черкаси знає свій результат голосування,том у цілковито підтримує і партію "Рідне місто"і "Батьківщину",та всих тих. хто не згідний з результатами виборів у Черкасах -ініціювання кримінального розслідування по фактах фальсифікацій результатів виборів у місті.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #19 Думка 30.05.2014 08:12
Цитую Марта:
Цитую Форум:
Цитую Марта:
Одарич 39,5 %,ПВД 17 %

А таки проблема! Навіть за формальною логікою людина голосує за лідера партії, при цьому не голосує за саму партію!!! Ось вам і реальна (бфльш-менш) картина - 17% ... і аж ніяк не 39,5

Чому,я голосувала за Одарича мера,мажоритарн ика БЮТ і партію "За Україну".Якось дивно ви фальсіфікації вираховуваєте...Наступного разу виправлюсь,як Одару працювати не дадуть,буду голосувати за Одара і команду.


До речі, місцями від Батьківщини йшли набагато порядніші мажоритарники, ніж є у ПВД чи якоїсь там "Солідарності".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #18 ИЗБИРАТЕЛЬ 30.05.2014 00:27
Вольные Демократы эта та же Партия Регионов! Эти же воровские замашки! Единственное что надо сделать Одаричу, так это помириться с Радуцким. В дуэте они могли бы и за полтора года (до следующих выборов) выполнить пятилетку по разграблению нашего города. Глядишь не надо было бы им участвовать в выборах 2015. Эти "народные избранники" Черкассы и за полтора года превратят в полупустыню. Тогда можно отдать Черкассы, с позволения избирателей, разумеется, своим шакалам типа збиглова. И когда наш народ поумнеет? Сколько крови пролить для этого нужно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #17 Serg 29.05.2014 21:51
Тоже голосовал, видел как проходили выборы. Маловато кабинок, - люди стояли в очереди. Не видел ни одной, ранее закупленных для фиксации выборов,видеока меры (деньги - на ветер!). Избиратели по-прежнему терпеливы. Считают бюллетени члены комиссии,при этом присутствуют наблюдатели, кандидаты в депутаты. Именно при первом подсчете считают правидьно. Махинации всегда происходят потом. Уверен, именно на этом этапе самая точная информация. Коваленко Н. по телеку сегодня это подтвердила. Сначала, когда комиссия подсчитала голоса, она была первой. А потом, спустя время, вдруг все поменялось, она стала второй. Но именно при первом подсчете считали правильно. А только потом подбросили сопернику чужие бюллетени и она стала второй. А дальше происходит ещё больше всяких махинаций.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100