Завершуючи навчальний рік, в області підбивають підсумки участі школярів Черкащини у Всеукраїнських предметних олімпіадах, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, відзначають тих, хто своєю інтелектуальною працею прославляє наш край. Саме з такими талановитими дітьми зустрілися в сесійній залі Будинку рад заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, голова обласної ради Валентина Коваленко, директор Департаменту освіти і науки ОДА Галина Гаврилюк.



Під час заходу Віталій Коваль, звернувшись до учнів, педагогів, батьків, від імені обласної державної адміністрації привітав учнів із перемогами:

– Останні події в Україні, трагічні, але вони довели, що українська нація нескорена, нездоланна, такою є і завжди буде. І ви є найкращими представниками українства, нашої великої нації. Я бажаю вам ніколи не втрачати патріотизму і пам’ятати, яка земля вас народила, виховала й дала знання. Це - свята земля Тараса і Богдана. Вона й надалі надихатиме вас, а ви - прославляйте Україну своїми вчинками та здобутками, – сказав Віталій Володимирович.

 


За перемоги в інтелектуальних конкурсах із різних навчальних дисциплін Віталій Коваль та Валентина Коваленко вручили переможцям Всеукраїнських олімпіад та конкурсу-захисту МАН цінні подарунки, а саме: мобільні телефони та пам’ятні календарі, створені до ювілейного року - 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Серед учнів-переможців - жителі м. Черкаси, Кам’янщини, Тальнівщини, Уманщини, Городищини та інших міст і районів області. У наступному році вони матимуть стипендію обласної державної адміністрації, яку щорічно в області отримують 50-60 школярів, котрі залишаються навчатись на Черкащині.


Учениця 10 класу Тальнівського економіко-математичного ліцею Тальнівської районної ради, яка виборола 2 місце у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (секція української мови), 3 місце (секція німецької мови) і 2 місце на Всеукраїнській олімпіаді з німецької мови Мирослава Доманіцька висловила вдячність викладачам, а також батькам, зазначивши, що їхня допомога й підтримка є неабияким стимулом до звершень під час конкурсів та змагань.

Довідково:

У  ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад брали участь 99 учнів із 9 районів і 4 міст області. 52 учні стали переможцями.

Щороку зростає популярність Малої академії наук в області. Яскравим показником цього є збільшення кількості наукових робіт, виконаних на високому рівні. 54 представники області взяли участь у цьогорічному фінальному етапі конкурсу-захисту, із яких 26 стали переможцями.

На цьогорічному конкурсі найпопулярнішими були секції філологічного та історичного наукових відділень МАН.  Всі 4 учасники фіналу відділення мовознавства, 3 з 5 – у відділення історії – принесли блискучі перемоги в залік черкаської команди і тим самим підтвердили, що є одними з найкращих знавців мови та історії рідного краю. Серед переможців – Денис Ємець та Олександр Морозов із Кам’янщини, Мирослава Доманіцька з Тальнівщини.

Про це інформують в управлінні інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації.

Фото - Юлії Дробиш

реклама

Коментарі  

 
+13 #5 іра 01.06.2014 21:33
А чи були ви, шановні коментатори статті, хоч раз на місці дітей, що беруть участь в олімпіаді? Чи їздили взимку в мороз, пишучи контрольні, мерзнучи в гуртожитках? А я була. Так, ситуація в країні вкрай важка. В країні горе. Але життя іде. І нам приємно, що ми, діти нашої України, не забуті. Хоча, звичайно, ми добре розуміємо, скільки зараз проблем. І не треба звинувачувати зараз освіту в дефіциті, ямах чи цінах. Наше майбутнє - це наші діти. І не треба їх ігнорувати. А телефони, до речі, вручили не три, а кожному. І керівник освіти області дуже порядна людина. Бо порядні люди є при будь-якій владі. Як і при будь-якій є нав...лочі. А завдання розумних - розібратися...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Бондар Є.О. 30.05.2014 14:45
Я не зрозумів, а чому це тулубова начальниця гаврилюк ще працює?? майдан стояв за повне оновлення влади! а не ради того щоб вона і далі грабувала бюджетні кошти! Слава Україні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 марія 30.05.2014 14:29
Дивишся на цих нещасних керівників і ніскільки серце не радіє! Ви трішки не тим дивуєте молодь, і вони це розуміють, а ВИ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Фотогораф 30.05.2014 11:36
Посмотришь на фото... красивые лица, вышиванки, улыбки... и так прямо хочется верить, что пенсионный фонд наполняется не за счет кредитов в нацбанке, сам госбюджет без дефицита, сальдо экспорта над импортом положительное, НДС выплачивается в полном объеме и без задержек, ликвидировано понятие задолженности по зарплате, устойчивый дефицит рабочих мест в области, цены на хлеб снизили, лифты все работают, дороги без ям и тротуары по областному центру вымощены плиткой... вот теперь можно областной власти собраться.. порадоваться и календарики раздать... :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Чукча 30.05.2014 10:25
Коли вже будуть новини:
відкриди вирбництво, створено нових 50-80 робочих місць. Будується будинок для молоді з доступними цінами, урочисто запустили на лінію 10 нових тролейбусів, в Черкассах стали вирблять і це успішно експортується за кордон, збільшилась на 2 роки тривалість життя в області ....
А що маємо: обласна влада там постояли, сказали, зачитали, там дали школярам 3 телефони та календарики що залишилися ще від Тулуба. Час йде ... так пролетять 5 років... а потім давайте дуйте на третій майдан та відіть нас знову до кормушки... тьфу...влади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100