Черкаська обласна організація КВУ вітає рішення ТВК перерахувати бюлетені на тих дільницях, де підсумки результатів голосування викликають сумніви. Про це йдеться в заяві Черкаської обласної організації КВУ.

«Закликаємо тервиборчком не залишити без розгляду жодної скарги і прийняти зважене рішення про необхідність повторного підрахунку голосів на «проблемних» дільницях. Лише відкритий і прозорий перерахунок, при залученні всіх зацікавлених сторін і під контролем громадськості, зможе дати відповідь на питання, чи були фальсифікації при голосуванні на місцевих виборах, чи мало місце організаційно-технічні недопрацювання дільничних виборчих комісій. Пам’ятаємо, що перемога отримана тільки чесним шляхом і яка не викликає сумнівів у виборців, може забезпечити легітимність новій владі і довіру громадян», – йдеться в заяві.

Черкаська ОО КВУ на підставі спостереження в день виборів і аналізу поданих до ТВК актів і скарг суб’єктів виборчого права, може стверджувати, що в цілому порушення виборчого законодавства не носили системного характеру і не могли суттєво вплинути на результат волевиявлення в багатомандатному виборчому окрузі. Але в одномандатних мажоритарних виборчих округах, враховуючи, що для перемоги іноді було достатньо набрати перевагу в десятки голосів, подібні порушення є суттєвими і могли вплинути на результати голосування.

Черкаська ОО КВУ закликає всі сторони виборчого процесу дочекатись результатів перерахунку і офіційного оголошення результатів виборів. Також ЧОО КВУ сподівається, що Управління МВС України в Черкаській області, доведе до логічного завершення відкрити кримінальні впровадження, їх результати будуть оприлюднені і винні в порушеннях виборчого законодавства будуть покарані.

«Черкаська ОО КВУ також звертається до суб’єктів виборчого процесу із проханням не втягувати нашу організацію у міжпартійні і міжособистісні з’ясування стосунків. Для нашої організації головним завданням є захист інтересів виборців і у своїй діяльності ми послуговуємось тільки українським законодавством і офіційними документами», – йдеться в заяві.

Черкаська ОО КВУ категорично наголошує на необхідності розводити в часі різні види виборів, адже накладання процедур і недостатня підготовка членів виборчий комісій спричиняють порушення які можуть призвести до викривлення результатів голосування і залишають простір для фальшування.

Висловлюємо свою чітку позицію: вибори до місцевих органів влади восени 2015 року повинні пройти по новому законодавству з обов’язковим виключенням мажоритарної складової (яка в сьогоднішніх умовах перетворилась на джерело фальшування і підкупу) і запровадження відкритих партійних списків.

Черговий раз наголошуємо на необхідності прийняття єдиного виборчого кодексу і запровадження мораторію на внесення змін у виборче законодавство на 5 років.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 спостерігач 01.06.2014 06:52
Цитую объективно:
они же сами являются непосредственны ми участниками избирательного процесса (ПВД. Солидарность...). как можно в таком случае рассчитывать на их объективность? посмотрите только на никакой отчет по выборам, и сразу все становится понятно.

перерахували дві дільниці 711033 і 711034 -порушень немає і лідер не змінився. та це скарги- повід зірвать вибори, що і підтримує зараз ТВК місцеве. ЗА двоє суток перерахувати аж 2 дільниці. Не прийшли члени ДВК, якщо вони проти Одарича то й не прийдуть, рахуйте інші а до тих приймайте рішення про примусову доставку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 народ 31.05.2014 16:46
Перевыборы это яма для БЮТ, люди не поймут уже все надоело.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 спостерігач 30.05.2014 20:15
Цитую: Для нашої організації головним завданням є захист інтересів виборців і у своїй діяльності ми послуговуємось тільки українським законодавством і офіційними документами», – йдеться в заяві.

Особливо Сас який в штабі Свинарчука, Пасічник в штабі Одарича. Хлопці досить дурити черкащанам голови. Бо ви являєтесь прямими провокаторами і зрадниками інтересів народу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Йой 30.05.2014 18:16
СХОЖЕ ВИБОРИ В ЧЕРКАСАХ ЗІРВАНО.. :-x БЮТ ГОТУВАВСЯ ТО ЗРОБИТИ,І РОБИТЬ.ДОБРЕ БОНДАРЕНКО,І ТИ І БЮТ ДОРОГО ЗА ЦЕ ЗАПЛАТИТЕ.ВИ ,БЮТ +ПР+ТУЛУБ,РІК ТОМУ ЛИШИЛИ ЧЕРКАСИ БЕЗ МЕРА,ЩЕ РАЗ ВИРІШИЛИ ЦЕ ЗРОБИТИ?СТРАШНО ЩО ОДАРИЧ НАРИЄ ВСЕ ЩО ВИ ЗА РІК НАМУТИЛИ ? ЯК,НЕ ДАЙ БОГ,ВИБОРИ НЕ ВІДБУДУТЬСЯ,ТО ТИ І ПАРТІЯ ПРОФЕСІЙНИХ ЗРАДНИКІВ ,В ЧЕРКАСАХ ЖОДНОГО БЮЛЕТНЯ З БЮТ НЕ ПОБАЧИТЕ.КЛІНІЧНОМУ .... ІЛЛЯШЕНКО І РАДУЦЬКОМУ ОКРЕМА ПОДЯКА.АЛЕ НЕ ДУЖЕ РАДІЙТЕ,ОДАРИЧ ТОГО НЕ ЛИШИТЬ,РАЗОМ З СПІЛЬНИКАМИ В СУДАХ ЖИТИМЕТЕ.ДЕРЖАВА КОШТИ ВИДІЛИЛА,МІСЬКБ ЮДЖЕТ ВИДІЛИВ,ВИ ПРО..ЛИ,ВІДПОВІДАТИМ ЕТЕ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Патріот 30.05.2014 14:37
Да коли вже припиниться цей цирк ?БЮТ свідомо зриває вибори ! Вони за Ригами в раді скучили ? Бондарено,завал и свого рота і тихо працюй,бо твої істерики вийдуть тобі і БЮТу боком.Одарич,мать твою,роби щось,викликай міліцію чи психушку.З міліцією звозь прогульників і саботажників,аб о працювати або суд,тюрма.А особлио активних дибілоїдів Ілляшенко,Бонда ренко,Радуцький ,в "Шевченко",в "депутатьсьську палату".ДОСТАЛИ !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 объективно 30.05.2014 13:12
они же сами являются непосредственны ми участниками избирательного процесса (ПВД. Солидарность...). как можно в таком случае рассчитывать на их объективность? посмотрите только на никакой отчет по выборам, и сразу все становится понятно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100