реклама

реклама

Людська недбалість у парі зі спекою нищать ліси Черкащини. Цього року в області сталося понад сто лісових пожеж. Через підвищену пожежну небезпеку жителям заборонено відпочивати у лісі та в’їжджати туди автомобілями.

Василь Горда, перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства: "Із загальної площі 34 гектари на сьогоднішній день верховою пожежею пройдено трохи більше 3 гектарів. Тобто повністю знищено ліс на площі 3 гектари. Це, в основному, молоді насадження до десяти років. На сьогодні ми маємо в області 5 клас пожежної небезпеки – найвищий, коли забороняється відвідування лісу".

Дев’яносто дев’ять відсотків лісових пожеж трапляється з вини людини: через необережне поводження з вогнем і недбале ставлення до лісу. У спекотний період спалювання стерні – особливо небезпечний ворог хвойних насаджень. Шкоди завдає чималої – і винного не знайти.

Леонід Буруль, лісничий Яснозірського лісництва: "Сільгосппали – це біч наш. Більш багаті сільгосппідприємства використовують різні механічні методи, а дрібні – суцільним палом. Це доволі часто переходить в лісовий масив. Коли звертаєшся до голови правління чи товариства – на місці не пійманий, за руку не схопив".

Нині всі двадцять три лісові пожежні станції цілодобово патрулюють свої володіння. Ведуть відеонагляд і задіяли літак. У підвищеній боєготовності й МНСники.

Михайло Яценко, начальник оперативного відділу Головного управління МНС України в Черкаській області: "Проведені спільні рейди щодо перевірки протипожежного  стану лісових масивів, поновлення мералізованих полос, вивішення наглядної агітації, щоб населення бачило, що у такий пожежонебезпечний період не доцільно відвідувати лісові масиви".

На боротьбу з вогнем у лісах область витратила шістдесят шість тисяч гривень. Лісівники навесні висадять на згарищах нові дерева. На кожен гектар доведеться витратити по 5 тисяч гривень.

Джерело:  ICTV

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100