4 червня на території Національного комплексу «Експоцентр України» в Києві відбулося урочисте відкриття XXVІ Міжнародної агропромислової виставки-ярмарки «Агро-2014», що є найбільшою загальнодержавною виставкою в Україні та триватиме до 7 червня.

Черкаська область вже традиційно взяла участь у цій виставці. Нашу делегацію очолила перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Старікова та директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Оксана Криницька.

З метою презентації та пуполяризації продукції Черкаської області було сформовано експозиції кращих сільськогосподарських підприємств та провідних переробних підприємств, які є лідерами галузі не лише в області, а й на рівні держави. Так, у формуванні експозиції взяли участь 24 підприємства області. З них: ТОВ «Черкаська продовольча компанія» представило м'ясну продукцію; ПАТ «Юрія» – молочну; ТОВ «Еконія» – безалкогольну; ТОВ «Черкасихліб ЛТД» – хлібопекарську; ТОВ «Златогор» – лікеро-горілчану; ТОВ «Шпола Агро Індустрі» – зразки насіння соняшника та кукурудзи; ПОСП «Уманський тепличний комбінат» – овочі із закритого ґрунту; СПП «Р.В.Д. - Агро» Черкаського району – велику рогату худобу; СТОВ ППЗ «Коробівський» Золотоніського району – птицю; ТОВ «Кролікофф»Маньківського району – кролів та ін.

Під час роботи виставки пройшли науково-практичні заходи (конференції, круглі столи, симпозіуми, брифінги тощо), презентації та дегустації різноманітної продукції, показ птиці та великої рогатої худоби, демонстрація можливостей сільськогосподарської техніки в роботі.

Експозицію нашої області відвідав Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка. Він ознайомився з напрацюваннями аграріїв області, результатами роботи тваринницької галузі, оцінив якість продукції, що виробляється черкаськими підприємствами.

Наталія Старікова переглянувши експозицію, зазначила:

– Агропромисловий комплекс Черкащини безперечно був і залишається пріоритетом нашої роботи, адже це є основою соціально-економічного розвитку нашого традиційно сільськогосподарського регіону. Родючі чорноземи Черкащини зумовлюють високий рівень розвитку сільського господарства, де виробляється близько 7 % загальнодержавного обсягу валової сільськогосподарської продукції. За чотири місяці нинішнього року виробництво сільськогосподарської продукції зросло на 1,1 % у порівнянні до відповідного періоду минулого року й становить 1млрд. 893 млн. гривень (більше на 21  млн.  грн.). Його обсяг на 100 га сільськогосподарських угідь та на одиницю сільського населення перевищує більш як у 2 рази показник серед інших областей держави.

Про це інформує офіційний сайт ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 СЕЛЯНИН 07.06.2014 08:42
176 сел не газифицировано На 9 тыс человек за год сократилось население Крыныцька и Старикова представьте и эти показатели на стенде выставки На фото дамы похоже убеждают министра пошвыдшее прызнать Ботнара на посаду до ных у купу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100