Голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко визначився з кандидатом від Черкащини в створеній Президентом України Петром Порошенко Національній раді реформ.

Нашу область представлятиме голова громадянського руху «За процвітання Черкащини» Наталія Нетовкіна. Відповідну офіційну пропозицію Юрій Ткаченко вже відправив Главі держави.

Головою облдержадміністрації невипадково було зроблено такий вибір, адже очолювані Наталією Нетовкіною Громадянський рух та Благодійний фонд засвідчили плідну роботу з розвитку громадянського суспільства, конструктивний діалог з представниками бізнесу, громадськості та влади. Спільні соціальні проекти здійснені із обласною владою та черкаськими громадськими організаціями  показали, як стратегічну перспективу, так і  практичну користь для громади від такої співпраці.

Серед таких проектів – перший в історії незалежної України Саміт миру та організація регіонального пілотного проекту з децентралізації влади, яка, за  визначенням керівництва держави є важливим фактором стабілізації ситуації в Україні.

Зокрема, 15 серпня в Черкасах розпочне свою роботу організований Громадянським рухом у співпраці із обласною владою міжнародний форум зі створення Стратегії економічного  розвитку Черкаської області до 2030 року. В зібранні приймуть участь делегації з усіх районів області та група вітчизняних і міжнародних експертів, в тому числі з США, Македонії, Польщі, Грузії.

Таке представництво дозволить створити дійсно робочій діючий документ – стратегію розвитку і дуже важливо, що своє бачення майбутнього Черкащини визначать саме громадяни. Глибоке обґрунтування громадою – важливий фактор дієвості стратегічного плану.

Упродовж двох днів, учасники форуму будуть генерувати ідеї, обговорювати їх і складати чіткий план, який Громадянський рух передасть для включення в Стратегію розвитку Черкаської області до 2020 р, в розділ «Розвиток економіки».

Експерти наголошують, що головна проблема безлічі різноманітних програм які були прийняті в попередні роки, в тому що вони приймались без урахування думки громади, а тому були нежиттєздатними. Серед тих, що мали найбільш неоднозначний резонанс – «Золота підкова Черкащини», «Будуємо нову Черкащину», «Село Черкащини-2020» та інші.

Усвідомивши помилки попередників, сьогодні обласна влада робить ставку саме на «третій сектор» - експертів і громадських діячів. 7 серпня голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко затвердив склад робочої групи з формування стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року. Новація в тому, що третину складу цього дорадчого органу – представники громадських організацій. До складу робочої групи входить і голова Громадянського руху «За процвітання Черкащини». Маючи статус сенатора Економічної Ради Європи, та значні ділові і громадські зв’язки в Європі, Наталія Нетовкіна має вплив на трансформаційні процеси адаптації підприємств області до вимог Євросоюзу, сприятиме пошуку інвестицій і просуванню української продукції на європейські ринки. Зокрема, нещодавно така робота вже почалась щодо виробництв Драбівського району.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко звернувся до громадських об'єднань з пропозицією надати своїх представників для включення до складу Національної ради реформ для впровадження єдиної державної політики реформ в Україні.

матеріал надано прес-службою ГР «За процвітання Черкащини»


реклама

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100