реклама

реклама

У суботу, 28 травня 2011 року, в рамках всеукраїнської акції «Велодень 2011» уже вчетверте в Черкасах відбудеться масовий велопробіг вулицями міста. У пробігу візьмуть участь велосипедисти-любителі від малого до великого, повідомляють організатори акції – Клуб Черкаських Велобайкерів.

Велопробіг почнеться о 11 годині з площі Богдана Хмельницького. Маршрут пролягатиме по бульвару Шевченка. Завершиться на кінцевій зупинці «Санаторій Україна». Після пробігу відбудуться туристично-спортивні конкурси та гонка крос-кантрі.

– Завданнями акції є заявити про право велосипедистів вільно й безпечно пересуватися вулицями міста, закликати всіх мешканців використовувати цех чудовий і екологічно-безпечний вид транспорту, заявити, що велосипедисти і автотранспорт є рівноправними учасниками дорожнього руху та закликати водіїв авто до взаємоповаги на дорогах міста і за його межами, показати міській владі, що велосипедистів в місті дуже багато, – говорить представник однієї з організацій, що виступила спонсором заходу Віктор Вовк (магазин "Спортландія"). – Велосипедистам потрібні велопарковки біля адміністративних, учбових, торгівельних та закладів громадського харчування, а також в парках, пляжах та зонах спорту та відпочинку. Це б дало змогу мешканцям міста повноцінно використовувати велосипедний вид транспорту в повсягденому житті. Використання велосипедів може призвести до зменшення кількості автомобілів на шляхах міста та зменшиться загазованость міських вулиць.

Велосипедисти вдячні «OTP-банку», магазину «Велика кишеня» (вул. Гагаріна) та Черкаському національному університеті які зробили біля своїх закладів місця для паркування велосипедів.

Кількість велосипедистів в Черкасах постійно зростає, а щорічний пробіг до Велодня набуває масштабності. В цьому році очікується велоколона з 200 або й більше учасників.

До акції може приєднатися кожен бажаючий, хто має велосипед і хоче заявити про своє право комфортно пересуватися на ньому по вулицях міста.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100