реклама

реклама

Соснівський районний суд Черкас вирішив, що молоді опозиціонери, які під час акції опозиційних сил у Черкасах 24 травня зробили написи на будівельному паркані, встановленому навколо Соборної площі, заслуговують на адмінарешт на три доби. До засідання суду журналістів не допустили, навіть не надали можливості хлопцям скористатись допомогою адвоката. На разі Марченка і Сичова переправлено до ізолятора тимчасового тримання. Про це повідомляє прес-служба Черкаської організації ВО «Батьківщина».

Нагадаємо, про початок арештів опозиціонерів в Черкасах було повідомлено сьогодні. О шостій ранку працівники міліції затримали двох учасників акції протесту у Черкасах, що відбулась 24 травня. До Сергія Марченка, активіста молодіжного крила опозиції, що мешкає аж в Золотоноші (районний центр Черкаської області) та Ігора Сичова, заступника голови громадської організації «Воля XXI», завітали додому працівники міліції в цивільному і настійливо порекомендували їм проїхати в райвідділ. При цьому жодних постанов суду про примусовий привід правоохоронці не мали, більше того, навіть не телефонували протягом тижня, що хотіли б отримати якісь пояснення.

У Соснівському райвідділі Черкас стосовно хлопців було складено адмінпротоколи за те, що під час акції вони на паркані навколо Соборної площі, де нині йде реконструкція, зробили кілька написів. Зокрема там було написано: «Геть владу!» та «Борись. Кохай. Права не віддавай!».

При цьому працівники міліції не змогли пояснити журналістам, чому ці адмінпротоколи не були складені безпосередньо на місці події, адже там було достатньо правоохоронців. «У них на руках не було бланків адмінпротоколів», – заявив один з правоохоронців, що брав участь у затриманні.

Як заявили депутати Черкаської обласної ради із фракції «Батьківщина» Анатолій Бондаренко та Юрій Громовський, які чергували спочатку під райвідділком , а потім під судом, таким чином міліція намагається залякати опозицію і вибити з її лав найактивніших членів.

– Міліція демонструє відверту зневагу до громадянських прав і свобод, і в тому, що вона виконує політичне замовлення – не має жодного сумніву. Розпочинається масштабна зачистка опозиційного поля, починаючи з політичних лідерів у столиці і завершуючи активістами на місцях. Але влада помиляється, якщо вважає, що такими методами нас вдасться зупинити, – заявив голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко.

З ним згоден і координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко, який вважає, що зараз «опозиції слід готуватись до того, що проти неї вчинятимуться провокації. «Розпочалась доба розбою з боку правоохоронних органів, доба терору і насильства», – вважає він.

– Коли ми отримаємо на руки рішення суду, тоді скоординуємо свої наступні дії, але однозначно мовчки не спостерігатимемо за тими безчинствами, що нині відбуваються, – додав Анатолій Бондаренко.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Небайдужий 01.06.2011 23:14
черкащанин
Завдяння малювати не було.А те що лопців затримали-це репресії проти людей,які не миряться зі станом речей на сьогоднішній день.Свободу хлопцям!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 іфіф 01.06.2011 20:30
Папа сказал,это тепер наше!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 До речі 01.06.2011 20:00
Взагалі в нас герої Мукачево є не тільки при владі, а і серед опозиції. Ті,що цю опозицію лупцювали у Мукачевому 2004 року. А зараз примазалися до опозиції. Так звана медіа-група Антена.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Sirko 01.06.2011 18:51
Та за те, що хлопці балончиком щось на паркані написали, у в`язницю не садять. Але ж питання в тому, що вони посміли виступить проти влади! Донецькі хочуть показать, що вони тут господарі життя. А хлопцям можна лише побажать витримки, зрештою, у нас після такого гарту стають народними депутатами і героями. Бо вони справді вже політв`язні і герої.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Sirko 01.06.2011 17:28
Ну, цього безпрєдєлу і слід було очікувати, бо на що ж іще здатен герой Мукачева ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 черкащанин 01.06.2011 15:14
а шось я не зрозумів...
1) протоколи написані сьогоднішнім же числом!?, тобто право на оскарження адмінпорушення (відміну протоколу) у вищестоящому органі та суді не враховано зовсім?!
2) а "замовників розмальовок" ніхто притягувати до відповідальност і і не думає? навряд чи самі С.Марченко й І.Сичов самі принесли на акцію фарбу, й на відео(що на Антені було) явно ж видно, що організатори-провокатори події давали задвання проводити ці "розмальовки"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100