Зробити місто зручнішим для всіх городян, а не тільки для фізично здорових, закликали міську владу громадські активісти, які взяли участь у круглому столі «Місто, дружнє для сліпих людей та людей із вадами зору», котрий відбувся 8 вересня.


Про це на вчорашній сесії Черкаської міськради повідомила Ольга Швець. На її думку, ряд важливих і корисних речей, які не потребують бюджетних витрат, можна зробити вже зараз. Депутат звернулася до міського голови Сергія Одарича з пропозицією дати протокольні доручення структурним підрозділам міськвиконкому, щоб:

– провести обстеження зупинок громадського транспорту на предмет їхньої доступності для людей з обмеженими фізичними можливостями та за рахунок розташованих поруч суб’єктів господарювання усунути виявлені порушення (у першу чергу – зупинок «Палац піонерів» та «Центральний ринок» на вул. Смілянській, де «практично немає асфальту», зате є небезпечні бугри, ями і металеві штирі);

– зобов’язати перевізників зробити нумерацію одиниць транспорту великими чорними літерами на білому фоні для зручності читання слабозорим людям;

– відновити в громадському транспорті озвучування зупинок технічними засобами, як це було на багатьох маршрутах кілька років тому.

– В контексті того, що виконавчий комітет міської ради пішов назустріч перевізникам і підвищив плату за проїзд в громадському транспорті, абсолютно логічно і послідовно з їхнього боку буде надання більш якісних послуг пасажирам, тим більше, що вони зобов’язувалися це робити, коли планувалася транспортна реформа, – наголосила Ольга Швець.

Депутатський запит було підтримано.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 Незнайка 12.09.2014 12:34
Хай Швець повернуть працювати у МВК інакше діла не буде
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 varvar 12.09.2014 11:28
та вони не завжди і для звичайних людей недоступні. Кожен рік міняють то одну, то іншу - проте на одних місцях. Одар 3 термін при владі - ніяк не наїсться і порядок при цьому не наведе!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100