реклама Делікат

Днями оперативні співробітники головного управління Міндоходів у Черкаській області в рамках оперативно-розшукових заходів «Акциз-2014» вилучили в гаражному приміщенні у Звенигородці майже чотири тисячі пачок цигарок марок «Бонд», «Честерфілд», «Мальборо», «Прилуки», «Вінстон», «Прима Експрес».

Як виявилось, тютюнові вироби зберігала у власному гаражі та продавала за відсутності відповідної ліцензії місцева жителька. Партію тютюнових виробів орієнтовної вартості 41,6 тис.грн. вилучено з незаконного обігу. Триває подальша перевірка. Водночас за порушення порядку провадження господарської діяльності без одержання необхідних дозвільних документів складений адміністративний протокол. Розмір штрафних санкцій, які доведеться сплатити порушниці, невдовзі вирішить суд.

Цього року на Черкащині із незаконного обігу вилучено 16,5 тисяч пачок тютюнових виробів на суму 140 тис.грн., алкогольні напої на 20 млн. 787,7 тис. грн., спирт на 1953,2 тис. грн.

Звертаємо увагу – з 4 вересня 2014 року згідно Закону України від 12.08.2014р. № 1638-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо посилення контролю за обігом підакцизних товарів та уточнення окремих податкових норм» підвищено у десять разів розміри фінансових санкцій зокрема за здійснення оптової або роздрібної торгівлі коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни на такі напої - 100 відсотків вартості отриманої партії товару, розрахованої виходячи з мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, але не менше 10000 гривень; роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів, - 100 відсотків вартості наявних у суб'єкта господарювання тютюнових виробів, але не менше 10000 гривень; виробництва, зберігання, транспортування, реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів; алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку - 200 відсотків вартості товару, але не менше 17000 гривень. Також доповнений перелік порушень, за які до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів наступним: у разі порушення вимог частини третьої статті 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо імпорту на митну територію України або придбання паперу цигаркового та фільтрів для виробництва сигарет без ліцензії на право виробництва тютюнових виробів та/або їх реалізації на митній території України – 100% вартості партії товару, але не менше 15000 гривень.

Про це інформує прес-служба головного управління Міндоходів в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100