реклама

реклама

Коли Сергія Тулуба було призначено на посаду голови Черкаської облдержадміністрації, Михайло Калініченко зрадів. У присвяченому новому очільнику області вірші голова Черкаської ОДТРК «Рось» писав: «Тепер Черкащина, тепер духовний край, тепер земляцтво буде у контролі». Той самий «контроль» не забарився. Коли з ОДА почали радити, що і як висвітлювати, Калініченко проявив непокору. Коли ж Тулуб почав змушувати підкоритися, Калініченко став поборником свободи слова всіх регіональних журналістів. Бунт тривав недовго: Герой України Сергій Тулуб звільнив заслуженого журналіста України. Певно, заслуги Калініченка перед Партією регіонів виявилися меншими, ніж перед Україною…

Відомий телеведучий та журналіст Михайло Калініченко у свої 53 роки – заслужений журналіст України, кандидат політичних наук, доктор філософії за Болонською системою, нагороджений орденом «За заслуги» третього ступеня, а також численними подяками і грамотами. Він уже дванадцятий рік очолює ОДТРК. За цей час владу на Черкащині до своїх рук брало шість губернаторів, а Михайло Калініченко залишався на посту. У понеділок, 2 серпня, нам вдалося поспілкуватися з тоді ще генеральним директором ОДТРК. Він ще не знав про те, що став безробітним. У приймальні просять почекати.

– А в нього там зараз співробітники СБУ і КРУ, – говорить секретарка.

Через кілька хвилин очікування директор телекомпанії проводжає співробітників проводити їхню перевірку. У коридорі – величезна кількість грамот, подяк, нагород. У кабінеті по телевізору – ефір «5-го каналу». Кілька днів тому через цей ЗМІ Калініченко заявив на всю Україну, що Тулуб бореться з ним, а він боротиметься з Тулубом.

– Я щодня на собі відчуваю репресії, – нарікає Михайло Калініченко. – До мене вже скільки перевірок приходить: і з міліції, і з КРУ, і з прокуратури, і з Комітету телерадіомовлення. Історія має здатність повторюватися: і перевірки, які зараз приходять до мене, можуть через кілька років прийти до Тулуба.

Михайло Михайлович дістає зі свого портфеля жовто-блакитну течку, у якій знаходить лист-скаргу голови Черкаської обл-держадміністрації Сергія Тулуба до Державного комітету телебачення та радіомовлення України. У ньому – звинувачення Михайла Калініченка в «системних порушеннях чинного законодавства, що формують негативну думку громадськості щодо діяльності засобів масової інформації» та у «використанні службового становища для збору компрометуючої інформації з метою виконання різних політичних замовлень, оприлюднення отриманої інформації у прямому ефірі».

– У листі написані такі речі, за які я б давно сидів у в’язниці, аби допустив такі недоліки! – обурюється Михайло Калініченко. – Чиновник написав донос на журналіста! Він написав, що не буде зі мною працювати. Це що за абракадабра? Я що, відповідаю за інші засоби масової інформації? А так звані «політичні замовлення» ще треба довести.

У листі Сергія Тулуба до комітету йдеться також про те, що «інформаційний матеріал, що подається на телерадіокомпанії стосовно діяльності центральних та місцевих органів влади, в окремих випадках носить деструктивний характер і формує негативну думку про діяльність облдержадміністрації».

– Я не заперечую того, що обласна телерадіокомпанія повинна висвітлювати діяльність обласної держадміністрації. Однак ми не збираємося займатися лише тим, що славити Сергія Тулуба. Якщо він робить добрі речі, ми повинні це висвітлювати, і якщо він робить помилки, ми маємо вказувати на них. Сергій Борисович мені каже: «Михайле Михайловичу, ми з вами вибори не зробимо, ви мої команди виконувати не будете!» Він вважає, що має мною командувати! Уявляєте, яка психологія в цієї людини? Виходить, він сказав мені: «Вам краще покласти заяву, бо в мене є такі можливості!..» – переказує Михайло Калініченко свою розмову з губернатором.

Нагадаємо: 2005 року в Михайла Калініченка стався конфлікт із тодішнім губернатором Олександром Черевком. Тоді генеральний директор ОДТРК теж оголошував про безпрецедентний тиск нової влади на колектив і на нього особисто. Контракт, укладений між Калініченком та Держкомтелерадіо до 2009 року, вберіг Михайла Калініченка від звільнення. Однак те, що контракт із ним продовжено до 1 грудня 2013 року, не врятувало його.

Михайло Михайлович після звістки про своє звільнення сказав, що буде боротися до кінця.

– Це “беспредел” із боку цієї влади. Вони не мали права мене звільняти. Я зараз перебуваю у відпустці. Із 8 липня до 13 вересня, – стверджує Михайло Калініченко. Тимчасово виконуючою обов’язки призначено Валентину Душок. (Рабцун).

Звільнений керівник ОДТРК «Рось» не заперечує, що після приходу Сергія Тулуба на посаду він позитивно його сприйняв, вважаючи, що це пришестя другого Лутака. У своєму вірші він писав про те, що Сергій Тулуб «посланий здійснити славні справи» і «настромлює увесь чиновний рід». Що ж, перше враження часто буває оманливим. Виявилося, що Сергій Тулуб справді «настромлює» всіх.


Джерело: газета «Вечірні Черкаси», №31 від 4 серпня 2010р.

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Плохута 07.08.2010 20:05
Про які ти дипломи кажеш, чоловяга комсомолець і все цем сказано, закінчив дурфак і його потянули за вуха, а потім все елементарно, працюючи постійно в держадміністрац ії прикупив остальні дипломи, але розуму так в нього і не побільшало. За всю свою карєру "лизав" все що йому попадалось. От і все і вся, про цього комсомольского вожака
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Андрій 05.08.2010 01:23
Це зараз відбувається те, за що "ми" голосували! До влади допався той, який зараз буде крутити шиї всім не рахуючись з дипломами, нагородами, стажем, і т.д. Одним словом їм по цимбалам....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100