реклама

реклама

Іващенко: У тій ситуації, що складалася, потрібно було затримувати всіх організаторів і учасників мітингу

Іващенко: У тій ситуації, що складалася, потрібно було затримувати всіх організаторів і учасників мітингу

«Робити піар-ходи ми не хотіли. У тій ситуації, що складалася, потрібно було затримувати всіх організаторів і учасників мітингу. А це було б якимсь політичним шоу!» – таку відповідь начальник управління громадської безпеки УМВС України в Черкаській області Володимир Іващенко дав «Прочерку» на запитання, чому двох юних опозиціонерів черкаська міліція затримала не зразу під час того, як вони робили напис на паркані, а пізніше.

Нагадаємо, що учасники опозиційного мітингу, що відбувався 24 травня, Ігор Сичов та Сергій Марченко зробили фарбою напис на будівельному паркані, яким обгороджена Соборна площа. До обох хлопців правоохоронці навідалися додому аж через 8 днів після пригоди – 1 червня о… 6-й годині ранку. Того ж дня хлопців засудили на три доби...

– Нам законодавство дає два місяці для накладання адміністративного стягнення. Чому правоохоронці не затримували хлопців того ж дня у той момент, коли вони робили написи на паркані? Бо це б перетворилося на політичне шоу, а міліція прийняла рішення не брати в такому участі. Є ряд питань. У нас є записи, як депутат міськради Микола Булатецький перешкоджає затриманню порушників, як інший депутат міськради Валерій Воротник вдарив по відеокамері. Якби таке зробив міліціонер і по відношенню до журналіста, то це б гриміло на всю Україну! А Воротник дозволив собі це зробити, – зауважив Володимир Іващенко.

Як зауважив Володимир Іващенко, на всіх організаторів мітингу складені адмінпротоколи.

Міліція визнає, що спробувала затримати молодих опозиціонерів одразу після мітингу протесту, але змушена була відступити

Міліція визнає, що спробувала затримати молодих опозиціонерів одразу після мітингу протесту, але змушена була відступити

– Про заборону суду щодо проведення мітингу на Соборній площі всі знали. Якби були проведені всі заходи на Театральній площі або за будівлею облдержадміністрації, то ніяких протоколів ніхто б не складав. Якщо міська влада звернулася до суду з проханням заборонити проведення мітингу, а його організатори порушують цю заборону, то підставляють і себе, і людей, що беруть участь в мітингу. Організатори мітингу роблять вигляд, що ухвала суду нічого не варта. Якби правоохоронці не відреагували на порушення, прокурор застосував би до нас прокурорське впровадження… Щоб відійти від політичних моментів, а перейти в правове поле, правоохоронними органами було прийнято рішення на першому етапі відступити… Щоб ви розуміли: складені адмінпротоколи розглядала прокуратура на їх законність. Вона визнає, що вони складені законно. Після цього прокурор пише на суд і суд розглядає. І не якийсь конкретний суддя: адмінматеріали розприділяє між  суддями комп’ютер. А яке рішення буде прийняте по всім складеним адмінпротоколам – вирішать судді.

реклама

Коментарі  

 
+5 #4 Влад Брова 10.06.2011 15:29
3. Чому міліція (ті що у формі!), якщо бачила що відбувається адмінпорушення НЕ СПРОБУВАЛА ПОПЕРЕДИТИ ЙОГО УЧАСНИКІВ, ЩО ВОНИ ВЧИНЯЮТЬ ПРОТИПРАВНІ ДІЇ?
Хочаб через гучномовець одного з "бобіків"... Мабуть НЕ БУЛО ВКАЗІВКИ!
4. Якщо ЦЕ БУЛО ЗАТРИМАННЯ ПОРУШНИКІВ, чому його проводили "невідомі в цивільному", які навіть не назвалися працівниками міліції та не пред'явили посвідчень? Чому міліціянти в формі "підключилися" вже ПОТІМ, коли "невідомих" почали відтягувати люди від хлопців?

5. Чому й досі міліція НЕ ВИЗНАЛА ЦИХ НЕВІДОМИХ СВОЇМИ СПІВРОБІТНИКАМИ , які вже відомі пойменно!

БО ЦЕ ПРОВОКАЦІЯ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Влад Брова 10.06.2011 15:28
Чергова брехня!
1. Люди в цивільному "пасли" саме тих двох хлопців, яких намагалися потім затримати ЗАДОВГО ДО РОЗМАЛЬОВУВАННЯ паркану. Хто не вірить дивіться фото з моєї статті http://gazetadzvin.blogspot.com/2011/06/blog-post_07.html .
2. Один з хлопців, той, що виявився неповнолітнім і був у жовтій майці, ВЗАГАДІ НА ПAРКАНІ НЕ ПИСАВ. А на нього навіть встигли кайдани надіти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Кузьма Бадьора 09.06.2011 15:44
Бред!!!!! Міліція спровокувала і розпочала бійку. Знаємо цих молодчиків в лице! Були всі в цивільному. А потім бачили їх в Придніпровськом у РУВС Див.
http://gazetadzvin.blogspot.com/2011/06/blog-post_07.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Сіренький 09.06.2011 14:57
І після цього міліція називає себе правоохоронцями ? Владоохоронці! Пане Іващенко! Ви думаєте, що ця влада навічно? Помиляєтесь. Хоча, може й встигнете на пенсію вийти... Якщо змін в пенсійному кодексі не буде...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100