реклама

реклама

Тальнівська школа-гімназія №1 (фото - http://talne-school1.edukit.ck.ua/)

Тальнівська школа-гімназія №1 (фото - http://talne-school1.edukit.ck.ua/)

Під Тальнівську районну раду прийшли з протестом батьки, чиї діти навчаються в місцевій школі №4. Вже вкотре місцева влада робить  спроби закрити цей навчальний заклад, а дві школи до осені злити в одну. Та батьки не бажають віддавати своїх дітей до місцевої школи №1, повідомляє газета «Черкаський край».

- Моя донька закінчила третій клас, — розповідає Світлана Семенівна (прізвища не називає).— Ми перейшли  з першої школи в четверту. Бо там  належних знань не давали. До дітей ставились так: якщо я ніде не працюю, то моя дитина — ніхто. Коли перейшли в четверту школу, моя дитина відчула себе людиною.
У цей час  саме проходила сесія районної ради. Врешті питання про ліквідацію школи №4 депутати зняли. В результаті   постановили, що школа №4 ще рік “квартируватиметься” у місцевій школі-інтернаті до завершення ремонту того приміщення, яке їй надано. Однак батьків беруть сумніви, бо на впорядкування окремого приміщення у влади постійно бракує коштів.
— Дали на ремонт з обласного бюджету 150 тисяч гривень, — кажуть протестувальники. — Вставили тільки пластмасові вікна, а де решта коштів — невідомо.
— На мою думку, на приміщення, яке надали під четверту школу, хтось добре поклав око, — переконаний Сергій Безвітрий, слюсар Тальнівського газового господарства. — Чи з бізнесменів, чи з самих начальників. Вони хочуть забрати його собі.
Батьки навперебій розповідають,  що свого часу позабирали синів і дочок зі школи №1 і віддали до школи №4. Тепер з усіх сил намагаються не допустити повернення дітей назад. Кажуть, що якщо доведеться, то першого вересня стоятимуть під райрадою разом зі своїми дітьми.
— Із першої школи “погані” діти йдуть до інших шкіл і закінчують навчання з відзнакою, — продовжує Сергій Безвітрий. У школі №1 діти поділені на “хороших” і “поганих”, “багатих” (бо батьки багаті) і “бідних”.  Іншими словами одних школярів там вважають “розумними”, других “дурними” й “тупими”.
Сергій Безвітрий згадує, що раніше для того, щоб навчати своїх дітей у школі №1, потрібно було думати про ремонт класу, супершпалери, суперштори, суперлюстру. Щоразу треба як не 20, то 50, то 100 гривень. Учителям на подарунки — то ланцюжки, то килими, то ще щось… Навчання ж зводилось на нуль. Мовляв, хочете вчитися, платіть за репетиторство.
— Наші колективи  ніби зіштовхують лобами, — переконаний  директор Тальнівської школи №1 Володимир Нерубайський. — Це вже не перша спроба влади насильно злити дві школи, коли ні одна, ні друга в цьому не зацікавлені. Я все-таки думаю, що четверту справді треба ліквідувати, бо вона створена штучно. Це була приватна школа, яка збанкрутувала. Куди батьки поведуть дітей — це їхня особиста справа. Мене влада хоче усунути з посади. Голова райдержадміністрації вже пропонував написати заяву про звільнення. Я погодився піти після відпустки. Та в педколективі просили, щоб я їх не покидав. Стали називати мене зрадником.
Школа №1 наповнена менш як наполовину в той час, як, скажімо, у школі №2 вже затісно: тут проводять навчання в дві зміни. Школа №4  налічує трохи більш як 180 учнів і до 20  педагогів. Є в Тальному ще неповна середня №3, але вона надто віддалена, в районі щебзаводу. А багатостраждальна “четверта” школа вже років п’ять тулиться в приміщенні місцевої школи-інтернату. Там їй не дуже раді і готові виселити при першій же можливості.

 

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Нетолерантний 13.06.2011 22:26
Де гроші з бюджету?.. - Нехай тальнівчани спитають у тих, кого обрали - мегапатріотична (таку фішку їм вигадали політтехнологи) партія Анатолія Гриценка "Громадянська позиція" (саме та, що у "опозиції"), ПР, "Батьківщина" і хто там ще... Власне - це характерне не лише для Тального - обрати нечесних, м'яко кажучи, людей - а потім дивуватися, чому немає грошей, виділених з бюджету, чому медичних закладів меншає, а якість медицини гіршає, чому підприємці припиняють свою діяльність, чому землю намагаються продати. І таких "чому" - по тисячі на кожну сферу життя пересічного українця. Головне "чому" - чому Ви, дорогі земляки, обираєте одних і тих же непевних людей у владу??? Питання поставлене у надкоректній формі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100