реклама

реклама

Холдинг «Ostchem» ухвалив рішення про модернізацію цеху аміаку А-5 на черкаському «Азоті», повідомляє «РБК Україна». За інформацією прес-служби компанії, реалізація найбільшого інвестиційного проекту обійдеться підприємству в 165 млн грн і дозволить економити близько 7,5 млн куб. м природного газу на рік.

В рамках інвестпроекту, який проходитиме півтора року, проведуть реконструкцію печі первинного риформінгу. «Підготовка до реконструкції починається в листопаді. Під час реконструкції буде проведена планова заміна реакційних труб на труби більшого діаметру, передавального колектора та теплової ізоляції. Модернізація цеху А-5 – один із наших найбільших проектів наступного року. Ми очікуємо, що в результаті його реалізації ми знизимо обсяги споживання енергоресурсів і, відповідно, собівартість готової продукції», – заявив голова правління ПАТ «Азот» Віталій Скляров.


За попередніми розрахунками «Ostchem», у результаті модернізації економія природного газу складе близько 7,5 млн куб. м на рік. Це дозволить підвищити рівень виробничої безпеки, гарантуватиме подальшу надійну і стабільну роботу обладнання на високих потужностях. У 2006-2008 рр. в цеху А-5 була проведена реконструкція агрегату аміаку, в результаті чого добове завантаження збільшилося з 1360 до 1700 тонн.

У ході ремонту в печі первинного риформінгу будуть замінені реакційні труби, виготовлені зі спеціальної сталі, яка витримує високі температури.

У цілому обсяг капіталовкладень перевищить 165 млн грн. У 2006-2008 рр. модернізація агрегату в цеху А-5 черкаського «Азоту» обійшлася підприємству в 250 млн грн.

За словами генерального директора «Ostchem» Олександра Халіна, на всіх заводах «Ostchem» буде продовжено планову модернізацію, холдинг має намір і далі інвестувати значні ресурси у свої підприємства. «Щоб утримувати свої позиції, ми повинні своєчасно і швидко робити необхідні інвестиції, оновлювати основні фонди, запускати нові виробництва, нарощувати потужності і розширювати асортимент», – зазначив гендиректор.

Як повідомлялося, «Ostchem» має намір у 2014 р. інвестувати в розвиток черкаського «Азоту» 184 млн грн.

Нагадаємо, черкаське ПАТ «Азот» – одне з найбільших хімічних підприємств України. Спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив (аміак, карбамід, аміачна селітра, КАС), капролактаму, йонообмінних смол. На підприємстві працює близько 4,5 тис. осіб.

Холдинг Ostchem входить в «Group DF» і об’єднує чотири виробники азотних добрив (ПАТ «Азот» (Черкаси, Україна), ПАТ «Концерн Стирол» (Горлівка, Україна), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (Сєвєродонецьк, Україна), ПАТ «Рівнеазот» (Рівне, Україна), мережа складів «УкрАгро НПК» і морський спеціалізований порт «Ніка-Тера».

Засновником і власником «Group DF» є український бізнесмен Дмитро Фірташ.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 черкащанин 24.11.2014 19:18
Коли Фірташ Україні борг віддасть?Газом купленним чи українським користується?Платить Україні за зберігання та транспортування ?50% газу що іде на обл. жере АЗОТ.ЗАРОБЛЯЄ фІРТАШ,ТРАВИМОС Ь МИ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Банду геть 24.11.2014 16:35
Який "герой",Фрташ в свій завод вкладається,а Вася в свою хату котел економічний купив,а Маша лічильники поставила,тільк и Маша та Вася нічого не вкрали,державі 170000000 мільонів не винні і городян не труять...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 незнайка 24.11.2014 15:31
Неужели на общемировых передовых производствах азотных удобрений используют технологию 60-летней давности? Или ДФ платит рабочим по-украински в гривнях чтобы эти удобрения были конкурентны на мировых рынках? А как с экологией? Налоги куда уходят?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100