Учора в Каневі відбувся велопробіг, присвячений річниці подій Євромайдану під назвою «Україна – європейська держава».

Велопробіг відбувся за ініціативи громадської ради Канівської райдержадміністрації, міського комунального підприємства «Туристичний інформаційний центр», за сприяння районної ради, районної державної адміністрації, а також виконавчого комітету міської ради.

Приємно відзначити, що досить прохолодна погода не злякала справжніх патріотів та шанувальників здорового способу життя. Вдягнувши теплий і зручний одяг, прихопивши із собою термоси із чаєм та озброївшись національною та європейською символікою, близько 20 канівських активістів, серед яких – дві жінки, стартували від Будинку рад, а саме від місця, де розташована меморіальна дошка «Небесна сотня». 

Проїхавши містом, велосипедисти завітали на Тарасову гору та поклали квіти до могили Кобзаря, а потім вирушили до сіл району – Пекарі, Хутір Хмільна, Кононча та завершили естафету у селі Гамарня.

Маючи на меті популяризувати серед населення ідею європейського вибору України, європейських принципів та цінностей, а також нагадати людям про події Революції Гідності, учасники велопробігу зупинялися в селах, роздавали місцевим жителям прапорці та іншу патріотичну атрибутику. На завершення в селі Гамарня відбувся тематичний мітинг-зустріч, під час якого учасники заходу поспілкувалися з місцевими жителями та привітали їх з Днем Гідності та Свободи, указ про відзначення якого днями підписав Президент України Петро Порошенко.

Жителі Гамарні, у свою чергу, разом із Конончанським сільським головою Іваном Підгірним зустріли гостей хлібом-сіллю та пригостили смачною кашею, повідомляють у секторі інформаційної та регіональної політики, забезпечення доступу до публічної інформації апарату Канівської РДА.

Коментуючи проведення акції, голова громадської ради при райдержадміністрації, очільник КП «Туристичний інформаційний центр» Яків Прогнімак наголосив, що саме ідея європейського вибору українців рік тому стала рушієм повалення тодішньої влади, яка відійшла від курсу євроінтеграції.

– Сьогодні українці відчули себе європейською нацією, тож мета нашої акції – нагадати, з чого все почалося та ще раз підкреслити важливість подій Євромайдану, який змінив свідомість людей, змінив нашу історію, – додав Яків Іванович.

Таку думку підтримали й голова районної ради Дмитро Шелест та голова районної організації профспілок працівників держустанов Микола Порожній, які також взяли участь у пробігу. В контексті подій Євромайдану, вони наголосили на важливості дослухатися до людей, враховуючи їхню думку у здійсненні державної політики.

Свої враження від участі у велоестафеті висловила студентка філії Східноєвропейського університету Оксана Петриченко:

– Вважаю себе патріоткою України й переконана, що участь у таких заходах дуже важлива, адже це не лише підіймає настрій, це пробуджує патріотичний дух, а слова «Слава Україні! – Героям слава!» піднімають до небес від гордості за свої країну і наш народ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100