реклама

реклама

Про неефективне використання комунального майна обласної ради заявила депутат облради, член політичної партії «УДАР» Юлія Воєвода. Усього зі збитком в області спрацювало 17 підприємств комунальної форми власності. До головних збиткових підприємств належать «Аеропорт Черкаси» та «Облпаливо».

– Створення комунальних підприємств передбачало ефективне використання площ і отримання прибутку, збереження і використання цільового майна територіальної громади. На сьогодні обласними комунальними підприємствами за 9 місяців поточного року було реалізовано та надано послуг на 165 мільйонів гривень. Із них 140 мільйонів було реалізовано через мереж аптечних закладів області, що говорить про їх ефективне використання. Та не всі підприємства спрацювали з прибутком, – зазначила Юлія Воєвода.


Депутат зауважує: склади «Облпалива», яких налічується по області 16, можна було б здати в оренду, або використовувати в інших розумних цілях (наприклад, надання послуг по реалізації вугілля). Проте вони стоять в занепаді і тягнуть за собою мільйонні борги, бо оплачувати землю все одно потрібно.

– А чому має збиток КП «Аеропорт Черкаси»? Бо територія також використовується не за призначенням. Вона була здана ще сім років тому в оренду колишньою злочинною владою за дуже мінімальними цінами. На сьогодні такі ціни за користування землею нерентабельні. Тому немає нарощування прибутку підприємства, – наголосила Юлія Воєвода.

Та найголовнішою проблемою вона назвала необізнаність територіальних громад у тому, як використовується їхнє майно.

– Наприклад, в Умані є великий паливний склад. Він стоїть без вугілля і використовується не за призначенням. Там же в місті є приватні підприємства, які могли б користуватися послугами нашого паливного складу. Та вони користуються послугами інших приватних підприємств, сплачують великі кошти за оренду тих приміщень. А тоді продають у тридорога енергетично важливі складові – вугілля – для населення. Отже, неефективне використання майна минулою владою призводить до дисбалансу в економіці і до здорожчання енергоносіїв в Черкаській області, – зазначила Юлія Воєвода.

Та все таки вона подякувала обласній владі за те, що вони звернули увагу на проблематику та на виведення «Облпалива» зі стану банкрутства.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #4 Черкащанин 27.12.2014 01:05
Докерувалися! Одна віршескладальни ця, друга з дипломом будівельника,Би тва за посади? А директор аеропорта вже під слідством прокуратури,хот ь і подруга Кравцової.Як бюджет пилити то вона перша
, як дирекора аптек зливати - туди ж. Ось побачим чим закінчать з Андріївською Дачею. Клопоту буде і роботи прокуратурі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 адекатний 27.12.2014 00:54
Ну да, ми на собі прочуяли професійність влади шнирів абамських. Покращення аж пре, що хочиться вже таки взяти ... і посадити на них кулю в лоб разом з усіма мінстрами та нардепами що приймуть бюджет геноциду украінського народу. До речі хай ще ці патрійоти пояснять якможна получати зарплату в 1,5 тис, грн і платити за квартиру 1000 грн. Накривайте патрійоти столи скоро народ буде приходити в ваші маєточки обідати всими сім'ями.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 плоХОрошо 26.12.2014 16:05
Оце сказала наче тільки проснулась))) А шо до цього часу робила? Чого не цікавилась? Знову бла бла бла...

Коваленко облпаливо піднімала - не підняла, Кравцова облпаливо піднімала - не підняла... третя "сама розумнав" взялась...

та колиж вже буде хоть крапля розуму на одні гасла?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Доцент 26.12.2014 12:55
Розумна жінка, здається її пропонували головою комісії облради, але Коваленко злякалась :D :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100