реклама

реклама

Міський голова Черкас Сергій Одарич стверджує, що мав неприємне спілкування в п’ятницю з представниками міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та міністерства фінансів. Про це Сергій Олегович повідомив сьогодні під час прес-конференції.

За словами Сергія Олеговича, Черкаси, по суті, лишилися єдиним містом, яке допустили до співпраці із Світовим банком у галузі водопостачання, енергоефективності на водоканалі і яке на сьогоднішній день досі не дало дозволу на укладання угоди кредитування.

– На мою думку, неймовірно вигідні умови – 0,9% річних. 25 років тривалість кредиту. Ті кошти, які, я вважаю, ми повинні передовсім спрямувати сьогодні на санацію наших колекторів. Тому що кожного року маємо аварії, кожного року мільйони гривень ми витрачаємо на усунення наслідків цих аварій. І ці аварії будуть збільшуватися та ставити інтенсивнішими, тому що мережі прокладалися приблизно одночасно, і вони практично зараз доходять до свого абсолютно аварійного стану. Вдалося мені випросити, що Світовий банк, мінфін і мінрегіон нам дають час до четверга. Якщо міська рада у четвер не визначиться і не надасть добро на отримання цього кредиту, то ці кошти підуть, на жаль, в інші міста. Черкаси їх не отримають, – шкодує Сергій Одарич.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #10 Кто про людей подумает? 20.01.2015 17:54
Кредиты, я так понимаю, в евро. Интересно, кто компенсирует городскому бюджету (то есть жителям города) финансовые потери от курсовой разницы.
Т.е прошлые кредиты, предположим, брали при курсе 9грн.за евро. Сейчас чтобы вернуть Один евро надо купить этот один евро за 20грн. Вот эту разницу в 11 грн., я так понимаю включают в платежки горожан (или включат, а могут и не включать - гарант то Миська кРада и долг банкротов будет висеть на громаде, а это означает, что будет меньше денег на школы и больницы). А через 25 лет курс евро будет 100грн.за евро (это не шутка). Ну и какая же там Вселенская энергоэфективно сть, которая может перекрыть потери от курсовой разницы. Как ни крути, с какой стороны не заходи, но в перспективе ближайших 30-40 лет город не будет принадлежать горожанам - жители потеряют свой город.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #9 українець 20.01.2015 11:38
"Меру не терпиться залізти в кишені черкащан, а вже потім вирішувати їхні проблеми” — Радуцький"-Радуцький зараз піариться на популізмі,а коли система водопостачання та опалення вийде зі строя,почнеться катастрофа,де буде Радуцький?Здрисне Радуцький,я не я і хата не моя,або більше того,скаже Одарич винен.Правильно мер робить,все має свій строк дії,треба діяти на упередження,це і дешевше ,і безпечніше,і розумніше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Дід Трохим 20.01.2015 10:11
Нада брать. Дефолт все спише, а труби залишаться :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 незнайка 20.01.2015 07:57
где хранится заготовленный на зиму МИСКАНТУС
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Геннадий 20.01.2015 00:41
Вот и раскрылась мутка ....!!!!!!!!! Потом мы в каждой платежке увидим не 0,9% а все 30% ! Красавец
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5   19.01.2015 22:07
Значить буде дощ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Коли МЕР буде порядок? 19.01.2015 21:50
Як комунальники дурять черкащан на лічильниках http://provce.ck.ua/yak-komunalnyky-duryat-cherkaschan-na-lichylnykah/ Я спеціально цікавився і уточнював: і бухгалтер ТЕЦ, і начальник теплової інспекції (що поблизу Драмтеатру) підтвердили, що повірка лічильника закладена в тариф, в оці 24 гривні, – веде далі Володимир Васильович. ТЕЦ як підприємство має відшкодовувати Водоканалу кошти за виконану ним роботу – за повірку «своїх» лічильників. Проте у Водоканалі чоловіку пояснили, що кошти в тариф, за яким споживачі платять ТЕЦ, тепловики включили, а от укласти договір з Водоканалом «забули».
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Кому вигідні? 19.01.2015 20:30
Ми і наші внуки будуть платити? А не вигідніше провести ТРАНСПОРТНУ рформу та направити 40-45 млн грн до міського бюджету. Забрати із аренди теплокомунєнерг о та брати доход до міської казни?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 стабилизец 19.01.2015 19:29
Дык недавно ж плакал, что нет денег даже на погашение уже имеющихся кредитов... А когда были финансы на ремонт, тогда колекторы и сети считались нормальными, но позарез был нужен новый Хрещатик с фонарями, лазерными шоу и уроками сальсы. Бред какой то.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 пвд 19.01.2015 19:21
Я думаю кредита на поездку в отпуск хватит, да и хозяину в Киев останется, под такой то процентик, жаль мало что в Черкассах осталось.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100