Міський голова Черкас Черкас Сергій Одарич на сьогоднішній прес-конференції прокоментував сумнозвісний проект «готельно-туристично-рекреаційного центру» на вул. Гагаріна, 60, який останніми днями активно обговорюють у соціальних мережах та ЗМІ.

– Проект просто жахливий. Волосся стає дибки, – обурювався пропозицією забудовника міський голова.


Будівля, висотою у 12 поверхів без врахування різних архітектурних елементів декору на зразок веж, повністю закриє краєвид на Долину троянд та Дніпро із Замкової гори.

Мер продемонстрував типовий поверховий план забудови. Згідно з ним, «готельний номер» матиме площу 93 кв. м, складатиметься із трьох кімнат, двох санвузлів та окремої кухні.

– Як ви думаєте, чи багато у Черкасах знайдеться охочих шейхів, які будуть приїжджати й орендувати в готелі три кімнати з власною кухнею? – поцікавився очільник міста.

Сергій Одарич вважає, що насправді забудовник намагається замаскувати зведення житлового будинку під будівництво готелю.

– Це все насправді окремі квартири – з кухнями, кількома санвузлами, гардеробними і так далі. Мені довелося багато подорожувати світом, і я таких готелів не зустрічав, – сказав чиновник.

Найбільше мера обурює непатріотичність причетних до справи черкащан:

– Як може підніматися рука такі речі замовляти, проектувати і набиратися нахабства виносити на розгляд виконавчого комітету, аби дозволили таке будувати?

Забудовником «готелю» є черкаське підприємство «Агропром-1992» відомого будівельника і жителя міста Анатолія Бурського. Сергій Одарич називає його «головним будівельником» попереднього голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба, оскільки Анатолій Бурський «будував всі об’єкти у період перебування Тулуба на посаді». Окрім того, проектантом «готелю» є «Черкасицивільпроект».

Також мер нагадав, що підприємство «Агропром-1992» вже багато років будує інший готель у Черкасах, а саме у парку Ювілейний, на місці колишнього готелю «Турист».

– У мене запитання: якщо у місті є такий шалений попит на готелі, то чи не краще докласти трохи грошей та завершити будівництво і ввести в експлуатацію готель у парку? Для чого будувати новий дванадцятиповерховий готель, коли не добудований п’ятиповерховий? – додав міський голова.

У той же час за кілька хвилин до початку прес-конференції мера секретар міської ради Черкас Олександр Радуцький продемонстрував документ 2007 року за підписом Сергія Одарича, яким була надана земля під будівництво готелю по вул. Гагаріна, 60.

 


– Мене вразив цинізм міського голови Сергія Одарича, який у соцмережах пише про те, як же треба не любити місто Черкаси, щоб надати дозвіл на це будівництво, а сам своїм підписом у 2007 році надає йому дозвіл. Спочатку на полігоні підписує (дозвіл, – ред.) інвестору, щоб він почав там щось робити, а потім розказує, що він цього не робив. Цей цинізм мене вже задовбав, – прокоментував рішення Черкаської міської ради семирічної давності її секретар.


Окрім того, Олександр Радуцький пообіцяв, що надалі «таких рішень буде випливати все більше і більше».


Водночас Сергій Одарич, коментуючи наданий «АГРОПРОМУ-1992» дозвіл на будівництво, сказав, що за адресою мав бути побудований готельний комплекс із кафе, ресторанами й терасами, не вище аніж три поверхи. Окрім того, із забудовником велася розмова про відновлення елементів замку. Теперішнім проектом чиновник категорично не вдоволений і вважає, що виконком міськради повинен повернути його забудовнику на переробку.

– Я не маю цензурного слова, щоб назвати, що це таке. Сказав би, що це якась бородавка, – підсумував свої враження від проекту забудови очільник Черкас.

реклама

Коментарі  

 
-1 #33 адам 09.02.2015 12:42
краще в замісь пагорба слави щось путне побудували - ато стоіть посеред міста купа кісток, а на ній зверху богіня Каліма стоіть ( почитайте у вікіпедії про неї), сатанінська статуя, куди держслужбовців кланятися заганяють, навіщо це ? знесіть той некрополь, війну ми програли, що ви там святкуете еще 9 травня ? поїдьте подивіться як німці живуть, у яких ми начебто "виграли"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #32 0302 03.02.2015 09:42
Цитую Катерина:
Цитую 2015:
«Черкасицивільп роект» запроектував ще один "шедевр"в Черкасах-забудову сквера за Драмтеатром.Головне-бабло,а де і в якому середовищі будуть жити наші діти і онуки -наплювати.

Черкаси дер мо проект давно покинули хорошие специалисты и толкутся там одни бездари малограмотные.такие у них и проекты. Еще по Хрещатику напроектируют)) )

Этого директор и добивался.Такой коллектив легко приватизировать и заставить работать на свой семейный бизнес.А на Хрещатике они уже успели и там наследить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #31 дурятнашегобрата 03.02.2015 09:28
РАД и ОДА -одна команда ,играют на публике в плохого и хорошего полицейских,заи нтересованы в лоббировании. Цель одного-кресло мэра,другого-Верховна рада.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #30 адекватний 03.02.2015 08:41
А Одарич вражина ще та. Бурський - головний забудовник Тулуба. А саме: Дитячої обласної лікарні і перинатального центру. Одарич ти б сам не гіпермаркет замість заводу будував а лікареньку яку чи дитсадочок.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #29 ATO Calling 03.02.2015 08:39
Для каких туристов? Разве что для киевлян, приезжающих .....? В результате АТО их предложение значительно расширится.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #28 стабилизец 03.02.2015 08:37
Цитую Готель:
От мене бісять люди. Стоїть паркан, огороджена територія. Роками. Якщо вона огороджена, то значить є власник, який щось хоче робити.
Нікого не турбував 10 років паркан. Коли заговорили про будівництво, то всі закричали: на мітинг!!!!!! Ви що?

Согласно решения, застройщик был обязан приступить к строительству не позже года с момента принятия решения. Т.е. уже в 2009 г. забор подлежал сносу, а участок - возвращению в городскую собственность. Все ямы, заборы, долгострои - косяки отцов гророда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #27 О.ЧУПРИНА 02.02.2015 23:26
Виявляється проблеми немає.Мер проти такого будівництва,сек ретар міської ради також проти.Рішення від 2007 року скасувати і все.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #26 Тарас 02.02.2015 23:23
З такою перспективою і пляж зроблять приватним... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #25 Казарма 02.02.2015 22:49
Радуцький чудово знав, що там будуватимуть готель. Він з Одаричем з 2007 року. І він знав, що там будуватиме Бурський, бо зверху, то сквер Дирекції парків - суміжна ділянка. Саша знав, але мовчав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #24 Готель 02.02.2015 22:45
От мене бісять люди. Стоїть паркан, огороджена територія. Роками. Якщо вона огороджена, то значить є власник, який щось хоче робити.
Нікого не турбував 10 років паркан. Коли заговорили про будівництво, то всі закричали: на мітинг!!!!!! Ви що?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100