Нині медики тісняться в будівлях, що в Черкасах по вул. Дашкевича. А про переїзд мріють уже не одне десятиліття. Про це працівники «швидкої» розповіли на зустрічі з головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком, яку самі ж і ініціювали.

– Коли наша станція була ще міською, то йшла мова про переїзд у приміщення колишньої тютюнової фабрики, – розповідає директор «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» Владислав Свириденко. – Там було би набагато зручніше. Та керівництво міста, дізнавшись про прийдешню реорганізацію, нам відмовило. Є в нас і проект будівництва нового центру з урахуванням всіх потреб. Але, зважаючи на ситуацію в державі, до справи поки не дійшло.

Службу екстреної медичної допомоги в області реорганізували ще позаторік, згідно із законом. Тоді створили комунальну установу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради». Їй нині підпорядковані 5 станцій швидкої допомоги – Черкаська, Смілянська, Уманська, Лівобережна та Звенигородська зі своїми підстанціями в інших районах.


– Справді тут затісно, – зауважує очільник області Юрій Ткаченко. – Ми звертатимемося до профільних міністерств із приводу будівництва придатного приміщення для цього Центру. А поки його управління може переїхати до будівлі по Ільїна, де зараз розташований департамент охорони здоров’я ОДА. Бо він найближчим часом переїде до Будинку рад. А у вивільнених приміщеннях тут, по Дашкевича, можна створити кращі умови для диспетчерської служби.

Медики такій пропозиції раді. Заодно просять обласного керманича посприяти ще й із вирішенням транспортного питання. Кажуть: під час реорганізації служби не всі райони добросовісно передали на баланс тоді ще новоствореного Центру свої «швидкі». Юрій Ткаченко пообіцяв порушити це питання перед керівництвом райдержадміністрацій і райрад.

Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 S.Б. 18.02.2015 23:17
Обласний херманич випередив тут таки всюдивсунувшуюс я головиху.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100