реклама

реклама

Причиною зборів трудового колективу ДП "Канівське лісове господарство", що відбулися 12 лютого, стала напружена ситуація на підприємстві, пов'язана з численними перевірками, що їх ініціює Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства. За рішення про звернення до керівництва Канівського району, Черкаської області, ЦК профспілкових організацій лісового господарства України, Державного агентства лісових ресурсів України на підтримку діючого керівника господарства Олександра Ігнатюка одноголосно проголосували 66 осіб із 66 присутніх на зборах працівників.

На їх думку,єдиною метою перевірок, що проводяться на підприємстві з листопада 2014 року по лютий 2015 року, є пошук підстав для дострокового припинення контракту з директором ДП "Канівський лісгосп" Олександром Ігнатюком.

- У листопаді 2014 року за наказом Черкаського обласного управління лісового господарства і мисливства на підприємстві було проведено перевірку, результатом якої став наказ про усунення недоліків у роботі, - розповідала "Прочерку" Інна Жила, голова профспілкового комітету лісгоспу. - Ми визнали помилки, однак повністю усунути недоліки, виявлені перевіркою, не змогли, оскільки працівник, звільнення котрого вимагав наказ про виправлення недоліків, наразі знаходиться на лікарняному.

У січні на підприємстві було проведено ще дві перевірки за участю представників Державного лісового агентства й Черкаського обласного управління лісового і мисливського господарства. У лютому підприємство перевіряють уже вчетверте. Наслідком постійних та частих перевірок стала напружена ситуація на підприємстві, адже інтервали між перевірками настільки малі, що не дозволяють виправити виявлені недоліки, унеможливлюють вчасне виконання обов'язків працівниками господарства, негативно впливають на внутрішній мікроклімат колективу.

- Виявлені недоліки не є грубим порушенням, ніякого збитку господарству, ніякої шкоди навколишньому середовищу невідповідності в оформленні документів за собою не потягли. Зазвичай такі недоліки виправлялися за короткий період і були б виправлені і цього разу, але ж перевірки не припиняються, нам просто не дають можливості виправити їх і виконувати свою роботу, - пояснює головний лісничий ДП "Канівський лісгосп" Сергій Пустовойт. - Із ситуації, що склалася, ми зробили висновок: мета цих перевірок - знайти підстави для дострокового припинення контракту з директором Канівського лісового господарства Олександром Ігнатюком.

У Канівському лісовому господарстві стверджують: Олександр Ігнатюк був призначений директором ДП "Канівське лісове господарство" в жовтні 2009 року, коли підприємство було на межі виживання - мало заборгованість по заробітній платі, несплачені пенсійні внески, інші борги на суму близько 2 млн. грн. Завдяки професійності директора за декілька років ситуація на підприємстві докорінно змінилася. Сьогодні ДП "Канівське лісове господарство" прибуткове (станом на 1 січня 2015 року отримано прибутку близько 1 млн. грн.), виконує усі доведені плани, середня заробітна плата по підприємству складає 3812 грн., працівники отримують премії, інші соціальні заохочення.

Колектив підприємства, занепокоєний можливою зміною керівника, звернувся з листом, текст якого був ухвалений на загальних зборах 12 лютого, до Канівської районної державної адміністрації, Канівської районної ради, Черкаської обласної державної адміністрації, Державного агентства лісових ресурсів України, профспілки працівників лісового та мисливського господарства, Громадської ради при Держлісагентстві України та інших інстанцій із проханням допомогти вирішити складну ситуацію, що склалася на підприємстві.

- У разі ігнорування думки колективу, який рішуче виступає проти зміни керівника господарства, - говориться в листі, - працівники залишають за собою право на акції протесту.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100