Учора Верховна Рада проголосувала за внесення змін до пенсійного законодавства. За прийняття урядового законопроекту №2212 проголосували 238 депутатів. Закон було прийнято із 5 спроби, пише «Українська правда».


Зокрема, згідно закону, особам у період роботи на посадах, які дають право на призначення спеціальних пенсій (народні депутати, державні службовці та прирівняні до них особи, судді, прокурори та інші), пенсії, призначені відповідно до чинного законодавства України, не виплачуватимуться.

Тобіж «елітних» пенсіонерів поставлять перед вибором: або працювати, або отримувати пенсії.


У відділі кадрів черкаської міськради в коментарі «Прочерку» вже повідомили, що консультуються з юристом, як застосувати цей закон. Бо в міськраді є працюючі пенсіонери, які ще й мають певні пільги. І тепер всі думають, як бути у такому випадку.

У ОДТРК «Рось» «Прочерку» повідомили, що звільнятися у зв’язку з законом планують троє працівників.

– Також знаю, що по Україні панують звільнятися близько десяти генеральних директорів обласних телекомпаній. Нашого керівника це не стосується. Що ж до закону в цілому, то люди незадоволені, що «затягування пасків» позначиться на пенсіях, а не на зарплатах, – сказала перший заступник ген директора «Росі» Валентина Душок.

У відділі кадрів обласної ради, а також в облдержадміністрації повідомили, що поки заяв про вихід на пенсію від працюючих пенсіонерів там не отримували, проте у зв’язку з прийняттям закону не виключають, що заяви надійдуть.

«Якщо ще кілька років тому спецпенсії прокурорам, суддям, народним депутатам, державним службовцям, чиновникам найвищого рівня, членам Кабінету міністрів розраховувалися у розмірі 90% від їхньої заробітної плати, то сьогодні ця сума вже не перевищує 60%. Для звичайної людини в звичайній пенсійній системі – це складає приблизно 50-55%. Зараз для таких працюючих пенсіонерів, як судді, прокурори, народні депутати, інших чиновників, ми ще й поставимо вибір: або ти працюєш і отримуєш заробітну плату, або ти спеціальний пенсіонер і отримуєш пенсію. Спецпенсіонери, за нашою ідеєю, будуть позбавлені права отримувати заробітну плату і пенсію. Це вже європейський принцип. Та для звичайних пенсіонерів ми застосовувати його не будемо», - повідомляв раніше у інтерв'ю «Главкому» міністр соціальної політики Павло Розенко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #46 Чукча 04.03.2015 12:33
Цитую С. Винник:
Сейчас получат кредит МВФ, ради чего все это подорожание газа и пенсионные решения, раздербанят, а потом можно и в отставку в апазицию, рассказывать что не дали время реформы в жизнь предворить...

Аха
И снова 5 лет будут надрывно волать выпучив глаза "бандыты", "бандыты", "бандытам-тюрмыыы..", бегать с портретированны ми дрючками, присваивать Бандере второго Героя Украины и опять обещать народу Украины "европейский уровень жизни" с ЕДИНСТВЕННЫМ условием, опять привести их к кормушке. А для этого не жалко и про вторую кулю в лоб рассказать.
Кириленки, Томенки, Яценюки, Геращенки и иже.. уже состарились "переживая" за народ в Раде. Токо народу все хуже и хуже, а они и квартиры в Киеве за счет народа пополучали и представления не имеют, как это жить на зарплату и тем более на пенсию.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #45 воля 04.03.2015 10:40
Цитую Serg:
А вообще-то это ерунда. Самая настоящая. Опять нардепы сами себя не тронули. Принимают такие решения, которые им диктуют их смотрящие. ОЛИГАРХИ и к ним приближенные. Их благополучие депутаты боятся затронуть. За работу - платить нужно обязательно! На то она и заработная плата. А пенсия - это святое - то, что человек заработал всей своей жизнью. Справедлива ли она или нет. это вопрос другого обсуждения. Поэтому, если пенсионер хочет работать - ПЛАТИТЕ ЕМУ И ЗАРПЛАТУ, И ПЕНСИЮ! Держат нас за скотину бессловесную!

Рабам платят только на еду и кое-какие тряпки. Урезание это подтверждает.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #44 воля 04.03.2015 10:36
[quote name="Фотограф"]Почему до сей поры не рассекречен Закон по пильгах депутатов и членов правительства?
А что касается пенсий. У нас люди всю жизнь работают на пенсию а на пенсии живут в среднем 4-6 лет (особенно мужчины). А многие не доживают год два.до пенсии. Куда деваются их отчисления? А потому что главае бывшего Нацбанка Стельмаху нарахована пенсия в 96 тысяч грн. и это еще при курсе 8 грн. за доллар. Отсюда пустой пенсионный фонд

не вся цитата уместилась...Мудрено сказано, но правильно. Почему нельзя узнать о пенсиях высокопоставлен ых госслужащих и зарплатах нынешних депутатов. Свалили в кучу всех госслужбовцев, чтобы натравить людей друг на друга!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #43 Марина 04.03.2015 09:17
Цитую RSS:
Цитую Мужик:
Цитую RSS:
Цитую ...:
верните АЗАРОВА!

Та йди ти разом зі своїм Азіровим на... юг!

Ти Азарову і в підметки не годися.

Тобі ще раз повторить, куди тобі йти разом з Азіровим? Хоча схоже, що ти там і так буваєш частіше, аніж на свіжому повітрі :lol:

Скоро і сам будеш просить з таким життям.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #42 Вжесь 04.03.2015 09:05
Працюючий пенсіонер платить до пенсійного фонду і в інші фонди, а його рекетнули. Хто не платить- той на коні-це тільки теоретик зрівняйлівки Розенко таке міг зробити. І для чого спонукати людей до субсидій, якщо вони старались самі заробити. А це вже ідеї Яценюка-засадити всіх на субсидії і привчити до подачок і жебрів.Європа так і пре з кожного рішення....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #41 Вжесь 04.03.2015 08:50
Цитую RSS:
Цитую ...:
верните АЗАРОВА!

Та йди ти разом зі своїм Азіровим на... юг!

Та ні, прийдеться на слідуючу зиму юг сюди запрошувати, бо з таким тарифом на тепло не тільки Азірова згадаєш, а й Августо Піночета........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #40 Червоне Мiцне 04.03.2015 07:44
В демократической стране валюта населению не нужна.
И без справки из военкомата за границу не пустят.
Поэтому, если едешь с телочкой отдыхать, сначала
сходи в банк, купи 10 раз по 100 баксов за 10 дней,
если найдешь, либо 1 раз на базар к барыгам. И
не забудь справку из военкомата купить, а то
телочка без тебя уедет. Это и есть твоя новая ГЫдность.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #39 Вжесь 03.03.2015 23:49
Черкаси- Азот-пенсыонери, вам добре після чорного понеділка? І за що гробили здоровя? Хотілось трішки краще пожити, а тепер скоро Розенко всі пенсії зрівняє....Він задоволений, бо отримає свою частку поваги від мвф. А ви??????????????????????????????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #38 Вжесь 03.03.2015 21:06
Ну нарешті ми побачили як голосували депутати захисника пенсіонерів Ляшка. Поцікавтесь, хто хоче і підготуєтесь до нових сюрпризів. ніхто не виступив проти, що з 1700 грн заберуть 200, а з 1500 -нічого. Павлик іде широкою дорогою зрівняйлівки і курс на Грузію, де пенсії у всіх майже однакові-100доларів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #37 Марія 03.03.2015 20:16
Цитую С. Винник:
Сейчас получат кредит МВФ, ради чего все это подорожание газа и пенсионные решения, раздербанят, а потом можно и в отставку в апазицию, рассказывать что не дали время реформы в жизнь предворить...

Розумні слова. А хто буде вертать кредити?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100