"Доступні" метри. За двокімнатну квартиру в Черкасах тепер просять, як минулоріч за однокімнатну. Щоправда в доларовому еквіваленті. У гривнях, натомість, ціни виросли удвічі. Прогнози та поради від експертів ринку нерухомості публікує vikka.ua


Володимир в пошуках тимчасової квартири вже кілька місяців. Грошей на купівлю власного житла катма. Тому поки вихід бачить один – орендувати. Але бідкається, ціни на пропоноване щодень ростуть.

Володимир, підприємець: "Раньше это было примерно 2-ух комнатная квартира где-то 2,5 тысячи примерно. Сейчас это уже 3 тысячи, 3,5. Это можно обьяснить тем, что много обращаются с Восточной Украины. С Донецка, Луганска".

Підтверджують ріст цін і експерти. Через валютну істерію в країні, говорять, винаймати житло зараз не вигідно. Бо якщо раніше до оплати включали комуналку, то зараз орендарі хочуть фіксовану ціну плюс комунальні послуги.

Дмитро, працівник агентства нерухомості: "Раніше люди хотіли окремо квартири, то зараз набирають популярності якість підселення, тобто люди хочуть зекономити і тому знімають кімнату в квартирі".

А от на вторинному ринку нерухомості тепер правлять покупці, стверджують експерти квартирних продажів. Щоправда, тільки ті, хто має валютні заощадження. Бо хоч в гривнях ціни й піднялись, але у відношенні до долара – зараз за них просять мізер.

Ярослав, директор агентства нерухомості: "В прошлом году квартиры еще продавались не плохо до Нового года. На тот момент можно было еще продать по достойной цене свой обьект недвижимости. И такие квартиры, которые сейчас по 10-12 тыс., цены на них были около 18-20".

Купувати зараз варто, радять експерти, лише за необхідності або по обміну. Так втрати заощаджень будуть найнижчими. Бо плату люди просять в доларах. А їх сьогодні ще пошукати.


реклама

Коментарі  

 
0 #4 Вжесь 03.03.2015 23:51
А за 3-кімнатну скоро будуть давати по морді......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Лонгін 03.03.2015 21:48
Що ви стонете, слава героям!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 УЖАСТЬ 03.03.2015 16:13
"Рехворматоры" дерут последние шкуры с пенсионеров и со всех простых людей еще через "европейские" цены. А вот тех кто имеет 5-7 квартир метражем до 60 квадратов не трогают. Или 2 - 3 машины до 2500 кубиков.. А вот в России 1 квартира хорошо, а вот вторая это уже конкретный налог. Сразу бы стало не выгодно иметь по 5-10 квартир (сберкнижек), сразу на рынке цена на жилье снизилась от предложений о продаже. Но этих трогать низзя, это свои. А вот пенсионеров имеющих 1700 грн. и подрабатывающих на коммунальные услуги - можно обдирать до 1450 грн.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 область 03.03.2015 15:19
В тому році долар був 8, а зараз 40. Хто ті квартири куплять буде? У людей на хліб не буде, а у кого є гроші, то квартири 1-2-3 кімнатні б/в куплять не буде. А яка ціна зараз комунальних послуг? У нас зараз у газеті дають оголошення на продаж квартир за гривні і ніхто не купляє. У кого лишні квартири - знижуйте ціну і продавайте бігом, поки ще може покупці є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100