Нині в районах Черкаської області налічується більш як 1300 найпростіших укриттів (підвальних приміщень дошкільних установ, шкіл, будинків та ін.), підвальних приміщень, якими можна скористатися в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Про це повідомив під час засідання регіональної комісії з надзвичайних ситуацій заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль.

Усі об’єкти умовно готові до використання за призначенням. Інформація про місцезнаходження захисних споруд та адреси торговельних центрів із підземними поверхами буде розміщена найближчим часом на офіційних сайтах органів влади.

Поряд із тим в області відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України проводиться технічна інвентаризація захисних споруд цивільного захисту, яких у регіоні налічується 359 (із них – 152 сховища та 208 протирадіаційних укриттів).

Станом на 1 лютого проведено технічну інвентаризацію 192 споруд, що становить 53,4%. Повністю її здійснено в Золотоніському, Катеринопільському, Лисянському, Смілянському, Уманському, Чигиринському районах. На засіданнях комісій ТЕБ та НС районів спільно з керівниками підприємств, організацій та балансоутримувачами обговорено питання належного утримання таких споруд та будівель подвійного призначення, можливість укриття населення.

Нагадаємо також, що з метою реалізації на Черкащині державної політики у сфері захисту незалежності та територіальної цілісності держави, населення і територій, попередження виникнення надзвичайних ситуацій розроблено та затверджено Комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014-2015 роки.

– Цьогоріч на виконання заходів Програми передбачено 2771,5 тис. грн, – каже Віталій Коваль. – На створення регіонального матеріально-технічного резерву для попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їхніх наслідків передбачено 1049,0 тис. грн, зокрема: Департаментам охорони здоров'я ОДА і цивільного захисту та оборонної роботи. Також виділено кошти регіональним управлінням ДСНС та УМВС. Вони спрямовані на придбання пального, мобільних джерел електроживлення, забезпечення проведення оперативно-рятувальних заходів тощо.

Окрім того, рішеннями відповідних сесій районних та міських бюджетів, інших незаборонених законодавством джерел фінансування передбачено виділення Територіальним підрозділам управління ДСНС України в області 3695,479 тис. грн для забезпечення їхньої діяльності, інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 ЛВВ 05.03.2015 11:51
Людей цікавлять не умовно готові найпростіші укриття, а готові захисні споруди цивільного захисту та їх адреси. Щоб люди знали куди бігти і де можна пересидіти в разі чого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100