Фото з "Фейсбуку" депутата облради Максима Колісника

Фото з "Фейсбуку" депутата облради Максима Колісника

Сьогодні на засіданні в Будинку рад компанія «ПРОЛЕГО» презентувала черкаським депутатам свою програму «Робототехніка». Адже завтра на сесії обласної ради вноситимуться зміни до обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти, що передбачає впровадження в школах робототехніки.

Представники компанії пояснили, що завдяки цій програмі черкаські школярі зможуть граючись опановувати ази фізики, математики, логіки, інформатики тощо. Бо з деталей одного робота можна скласти багато різних конструкцій.

 – Робототехніку вже вивчають у школах Києва, Львова, Одеси та ін. А також у 85 розвинених країнах світу. Роботи нині допомагають на виробництві, у побуті. Наші діти мають великий потенціал в цій галузі. Так, на Всесвітній олімпіаді з робототехніки українська команда зайняла 6 місце з 240, хоч виступала вперше! – розповіла директор «ПРОЛЕГО» Оксана Стоєцька.

– Те, що ви бачите – не іграшки, а складна техніка, що допомагає школярам формувати інженерне мислення. Концепція уроків включає конструювання, розвиток, рефлексію, взаємозв’язок. Діти досліджують шляхи вирішення задач, а не просто завчають підручники. І як показує практика, діти після таких курсів з задоволенням ходять на інформатику, фізику тощо. У нас розроблені програми, які можна використовувати на лабораторних з вищенаведених шкільних дисциплін. І це буде найкраще залучення школярів до сучасних технологій, – зазначив керівник із впровадження та розвитку робототехніки «ПРОЛЕГО» Гнат Хлєбніков.

Присутні представники навчальних закладів області з цікавістю сприйняли програму. Так, колишній ректор Черкаського державного технологічного університету, депутат обласної ради Юрій Лега зазначив, що комп’ютери і роботи все більше грають роль у нашому житті. Крім того, інколи вони навіть рятують життя. Зокрема, він згадав і за війну на Сході, де роботи могли б допомагати шукати міни тощо.

– Ціна комплекту на школу – 360 тисяч. 50% дає обласний бюджет, а 50% – місцевий або меценати. Загальна сума, що виділятиметься – понад 700 тисяч. Це вільний залишок коштів, що направлятиметься на фінансування програми. Тобто стимулюватимемо впровадження цієї програми в 4 навчальних закладів області. Це буде лише початок. До речі, лобіюватимемо це питання і на державному рівні, щоб держава виділяла субвенцію на робототехніку. Такі роботи не купиш в магазині. Тут має бути спеціальний конструктор і методологія навчання. Зараз ми разом з галузевим департаментом і навчальними закладами впроваджуватимемо цей рух, – зазначив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Юрій Лега зазначив, що попередньо зголосилися взяти участь у програмі навчальні заклади Золотоніського і Звенигородського районів, а також міста Ватутіно, Золотоноша і Черкаси (фінансування в Черкасах передбачене з місцевого бюджету).


реклама

Коментарі  

 
+2 #9 Фонтан 05.03.2015 10:18
Галібурда!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 стабилизец 05.03.2015 08:36
Видать, заставил заплатить хто то "с Киева", самостоятельно наши народные слуги до такого бы не додумались. Им бы, в основном, шевченкивську хатыну бесконечно раставрировать. :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 адекватний 04.03.2015 22:52
Цитую Бодя:
Люди, освітня галузь в занепаді, недофінансована , а вони в роботів граються!!!

Вони не граються вони тупо тирять під брехливими еврогаслами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Serg 04.03.2015 22:30
Горисполкому больше некуда потратить общегородские деньги! Только на финансирование и развитие отдельно взятого предприятия-компании "ПРОЛЕГО"! Есть ли в этом коррупционная составляющая? Сама идея в общем-то неплоха. Иговое развитие. Однако о чем говорит статистика? Сколько выпускников школ станет конструкторами? Какой процент? Есть ли в нашем государстве запрос заводов, конструкторских бюро на это? Производитель конечно же неплохо заработает. А иначе, кому нужны эти роботы? Кто стоит за ними в очередь на покупку. Есть Центр детского творчества (Дом Пионеров), вот там бы и внедрял производитель своего робота. Пусть даже за деньги из городского бюджета. И так во всех районных центрах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Думаючий 04.03.2015 21:54
700 тисяч на лего? Не тримайте народ за дурнів!!! Розкажіть, кому підуть відкати і хто збудує хатинку з бочками для лавашів після чергового розводняку народу! Це рішення треба бойкотувати! Якщо депутати завтра викинуть 700 тисяч на ці казочки, то нирочники та інші хворі люди вас просто проклянуть!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #4 Бодя 04.03.2015 21:52
Люди, освітня галузь в занепаді, недофінансована , а вони в роботів граються!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 лорд Чемберлен 04.03.2015 21:40
Чортійшо. Детям нужно нормально преподавать физику, информатику и математику, без этого нет никаких инженеров, нет робототехники, нет науки и инноваций. А они фигней занимаются. Но что поделать, если губернатор по образованию учитель младших классов, окончил пединститут в Измаиле, на дошкольном образовании. Разве такой человек может масштабно мыслить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 директор школи 04.03.2015 21:04
У Звенигородськом у районі, в цьому році, не вистачає на фінансування освітянської галузі(вважайте на зарплату вчителям) більше 10 мільйонів гривень. А голова місцевої рйдержадміністр ації погодився на фінансування цього конструктора ЛЕГО. Це мінус 350 000 з місцевого худого бюджету. Дякуємо вам тов.Довбуш за наше щасливе сьогодення. Чим у вересні зарплату платитимеш?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 Ельвіра 04.03.2015 19:48
Супер!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100