Протягом 2014 року в область надійшло 19 вантажів гуманітарної допомоги від іноземних донорів, загальною вагою 204 396,6 кг, а також 13 легкових автомобілів для інвалідів, інформує комісія з питань гуманітарної допомоги при Черкаській облдержадміністрації.

Ця допомога надійшла 11 юридичним особам, які зареєстровані в установленому Кабінетом Міністрів України порядку в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги.

У складі вантажів: допоміжні засоби для інвалідів (візки, туалетні стільці, палиці, милиці, окуляри), ліжка звичайні та лікарняні функціональні, матраци, меблі, вироби медичного призначення, гігієнічні набори, шкільні столи, стільці, шафи та дошки, швацьке приладдя та фурнітура, одяг, взуття, ковдри, постіль, килими, штори, тканина, іграшки, дитячі візочки, господарське та кухонне приладдя, канцтовари, телевізори, комп’ютери, велосипеди, пральні, сушильні та швейні машини, газові та електричні плити, морозильники, холодильники, хлібопічки, електропилки, газонокосарки, батареї опалення, електростанція бензинова, пилка циркулярна та інше.

Серед отримувачів гуманітарної допомоги відчутну підтримку інвалідам Черкаської області надають:

Смілянська благодійна організація «Коло друзів» протягом 2014 року отримала 52 501 кг гуманітарної допомоги для потреб власного реабілітаційного центру для інвалідів та для подальшої передачі Вікторівському психоневрологічному інтернату Христинівського району, Жовтневому психоневрологічному інтернату Чорнобаївського району, Смілянському психоневрологічному інтернату з геріатричним відділенням, Звенигородському будинку-інтернату для інвалідів та престарілих, Державним закладам в місті Сміла «Спеціалізована медико-санітарна частина № 14» та «Відділкова лікарня ім. Тараса Шевченка» та ін.

Значна частина вантажу була направлена в зону збройного конфлікту на Сході України для підтримки потерпілих, а також розподілена переселенцям, які тимчасово проживають на території Черкаської області та перебувають в скрутному матеріальному становищі.

Благодійна організація «Сучасне село та місто» отриману допомогу, вагою в 42 132 кг (медичне обладнання та шкільне приладдя), розподілила між центральними районними лікарнями, закладами освіти, територіальними центрами соціального обслуговування населення Уманського, Монастирищенського та Христинівського районів.

Канівський благодійний фонд «Фірзен – Канів» отримав 21 000 кг гуманітарної допомоги, яка безпосередньо передавалася для забезпечення потреб інвалідів та малозабезпечених громадян, внутрішньо переміщеним громадянам із зони збройного конфлікту на Сході України, Канівській центральній районній лікарні, Канівському міськвиконкому, Центру реабілітації хворих дітей, Канівській міській спілці сліпих та іншим організаціям.

Черкаській обласній організації інвалідів «Діти Чорнобиля» для постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС надійшло 15 082 кг гуманітарної допомоги. Окрім зазначеної категорії, вантаж розподілено між Смілянським дитячим будинком інтернатом, Золотоніським психоневрологічним інтернатом, Звенигородським центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів та комунальними закладами «Черкаська обласна лікарня», «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи», «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» та «Друга Черкаська міська поліклініка».

Легкові автомобілі закордонних марок з інших країн через Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації отримало 13 інвалідів, інформують у прес-службі установи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100