Транспортні баталії в Черкасах не вщухають: допоки для перегляду вартості проїзду триває регуляторна процедура, місцеві перевізники міркують над тим, як їм вижити та не зупинити свій транспорт.

Передовсім, просять посилити контроль за нечесними «колегами по цеху». Зокрема, тими, які випускають на маршрут більшу кількість транспорту, аніж повинні, або ж не дотримуються заявлених інтервалів руху. Про це йшлося під час учорашньої зустрічі приватних перевізників із владцями.

Кажуть: у той час, коли одні для здешевлення собівартості майже вдвічі скоротили кількість транспорту, інші навпаки збільшили її.

– Розповім на прикладі одного маршруту. У мене замість 14-ти машин нині працює сім, – говорить гендиректор ПАТ Черкаське АТП 17127 Олена Куниця. – Від вулиці Пацаєва й до площі 700-річчя вони вже повністю завантажені. Тож усі пасажири, яких я могла б забрати, залишаються поза автобусом. Але тут же виходить інша маршрутка, яка збільшує кількість автобусів, і так би мовити забирає мою виручку…

Боротися з нелегальними перевізниками й тими, хто випускає на дороги понаднормову кількість маршруток, закликав і генеральний директор ПАТ «Черкасиавтотранс» Володимир Соломенний.

– Почуйте нас, – апелював він до представників міськвиконкому. – У місті працює нелегальний транспорт, інші перевізники замість восьми автобусів випускають 12 або 16.

– Перш за все, кількість транспортних засобів на маршрутах слід привести у відповідність до умов договору, – сказав, у свою чергу, заступник директора ПП «Еліт-транс» Василь Требенко. – І тільки виходячи з цієї кількості розробити розклади руху й встановити інтервал.

Відтак, після тривалого обговорення спеціалісти управління транспорту департаменту житлово-комунального комплексу домовилися з перевізниками, аби ті повідомляли про порушення з боку їхніх колег. Реакція на них буде миттєвою.

– Якщо в когось із перевізників є питання щодо роботи інших маршрутів, приходьте зі своєю скаргою в управління, – сказав начальник управління транспорту департаменту ЖКК Віталій Дядченко. – Тоді наші співробітники разом із вами виїжджатимуть на маршрут і перевірять його. Зокрема, чисельність маршруток та інтервали руху. Якщо будуть виявлені порушення, складатимемо відповідні акти.

За його словами, при трьох таких протоколах про порушення з перевізниками можуть розірвати укладені угоди. Самі ж підприємці пропонують карати порушників штрафами.

Водночас, на цій зустрічі приватний підприємець, перевізник Петро Копієвський наполягав, аби найближчим часом на розгляд виконкому винести питання про дозвіл працювати в режимі маршрутного таксі на період проходження регулярної процедури. Це дозволило б перевізникам без втручання міськвиконкому встановлювати вартість проїзду в маршрутках.

Утім, управління транспорту категорично проти цього. Мовляв, формування тарифів не можна пускати на самотік. На думку фахівців, у цій ситуації треба вдаватися до інших шляхів. Серед них – збільшення пасажироємності автобусів та зменшення інтервалів руху. Таким чином черкащанам хоч і доведеться почекати на десять-п’ятнадцять хвилин довше, але це дозволить зекономити їм щонайменше гривні з кожної поїздки, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Семен 05.03.2015 17:53
Так банани вже впали в ціні, чому Петро Йосипович знову незадоволений?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 CWOJAK 05.03.2015 17:11
Це ж звичайна конкуренція-хай їздять стільки маршруток, скільки витримують тариф 3 гривні. Інакше получається-пішоходи існують для удобств водіїв.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 федор принципиальный 05.03.2015 13:09
Долбят перевозчиков,а почему никто ни слова о повышении стоимости топлива,долбите крахаборов по продаже топлива и перевозчики при снижении цен опустят и стоимость перевозок.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Тетяна 05.03.2015 13:03
О, а Ддядченко що, вже вийшов із декретної відпустки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100