17-го березня у Черкасах відбудеться звітно-виборча асамблея черкаського відділення Національного олімпійського комітету, пише «Черкаський спорт».


Сама подія буде доволі знаковою для регіонального відділення. Справа в тому, що зараз воно фактично не має голови, адже попередній очільник – Валерій Черняк самоусунувся. Цю функцію уже протягом багатьох років виконував Микола Холоденко, який і за часів Валерія Черняка, і за часів Володимира Греся (попередній очільник відділення) мав право підпису та фінансових витрат.

Звітно-виборча асамблея, яка запланована на 17-те березня має обрати нового голову. У понеділок завершилася процедура висунення кандидатів. Як виявилося наразі їх два, це власне Холоденко, який останнім часом був виключно першим заступником, та президент федерації триатлону України – Андрій Більда. Більду висунули дві федерації: федерація легкої атлетики області та федерація греблі на байдарках і каноє.

Важко назвати фаворита цих перегонів. За нашою інформацією досвідчений Холоденко має суттєвий електорат, правда більшість з його прибічників пообіцяли висловити підтримку на виборах ще до того, як у боротьбу включився Більда. Цікаво, що Андрій Більда є членом НОК України та членом етико-дисциплінарної комісії НОКу. Каже, що очоливши черкаське відділення він зможе зробити його діяльність прозорішим та колегіальним.

«Зараз я відчуваю, що доріс до того, щоб принести користь на такій відповідальній посаді. Головною моєю метою є зробити черкаське відділення НОКу максимально прозорим, аби до роботи у ньому та розподілі коштів долучалися фактично вісі федерації, а остаточні рішення приймали колегіально. Хто заслуговує на підтримку той і має її отримувати – таким має бути головний принцип. Хтось говорить, що я хочу зробити якусь революцію. Ніякої революції, лише підтримка вищезазначених тезисів. Стосовно Миколи Холоденка, то до цієї людини у мене є повага, як до спеціалісту, який віддав спорту та поняттям олімпізму більшу частину свого життя. Навіть якщо мене оберуть то я запропоную йому посаду заступника, правда не першого заступника, яку він обіймає зараз. На цій посаді зараз я бачу нашого відомого паралімпійця та завуча школи інваспорт – Антона Скачкова», - заявив Андрій Більда.

17-го березня право голосу матимуть 43 делегати асамблеї, за словами Миколи Холоденка половина з них вже висловила бажання проголосувати за нього.

Микола Холоденко: «Близько 20-ти федерацій та інших членів, які мають право голосу, мене вже підтримало. Але це не означає, що вони за мене голосуватимуть, зараз йде серйозна робота з іншого боку. Проти Андрія я нічого не маю особисто, він активний член суспільства і цим мені імпонує, але цією справою потрібно жити. Навряд чи нею хтось так житиме як я. Причому у нас і до цього були вагому результати. Постійно підбиваються рейтинги обласних осередків. Так от, за останні роки наш осередок постійно займав мівце від 4-го до 8-го в Україні – це вагомий показник».

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Алена 06.03.2015 16:40
Сколько можно уже там сидеть и ******** бюджеты???? Пусть дедушка Холоденко уже идет на пенсию. Может хоть Бильде с его прямотой удастся навести там порядок и сделать распределение денег прозрачным. Да и вообще, любые изменения сейчас - лучше, чем оставлять это застоявшееся болото.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #3 Стопгель 06.03.2015 14:43
Більді велосипед - Холоденку посаду!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 колега 06.03.2015 01:13
А Бильде всего мало....Федерацию триатлона Украины возглавляет...В городе спортом "интересуется", везде свой нос всунет....Бизнесмен....Незаменим просто в спорте...Уже и Холоденко им поперёк горла....Политиканы-корупционеры, а не спортсмены....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Черкасець 05.03.2015 22:57
Я за Андрія!Порядна і чесна людина.А Холоденко,хай відпочиває!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100