5 березня у невеликому селі Буда Орловецька, що в Городищенському районі, відбулося прощання з Анатолієм Синчаком, який загинув від снайперської кулі, намагаючись врятувати свого командира у зоні активних бойових дій АТО.

Проводити в останню путь свого героя, який залишив дружину, рідну матусю і двох дітей, вийшло все село. Коли труну з тілом Анатолія винесли з приміщення клубу, де правився чин відспівування, люди у глибокій скорботі схилили свої голови й опустилися на коліна, після чого проводили до місцевого цвинтаря, вклонившись до його могили, повідомляє сайт Черкаської єпархії УПЦ (МП).

Анатолій Синчак народився на Вінничині, але у Буді Орловецькій він одружився, провів багато років і залишив про себе добру й світлу пам'ять.

Чин прощання очолив благочинний Городищенського округу протоієрей Іоанн Жигало, разом з яким служили десять священиків цього благочиння. Проститися з героєм прибув також благочинний Смілянського округу протоієрей Петро Дмитрук, який перед тим сповідував священиків, котрі служать у Городищенському районі.

– Шлях українців до волі, до незалежного життя насичений кров'ю таких героїв, як Анатолій Синчак, – сказав отець Петро, доземно вклонившись перед труною і рідними загиблого. – Немає жодного сумніву, що ці мужні люди, які, за словом Спасителя, кладуть своє життя за друзів своїх, за рідну Батьківщину, входять у милість Божу, отримуючи Царство Небесне. В їх особі ми маємо таких саме небесних заступників, якими були й мученики Христові. Ми маємо надію, що їх молитвами Україна здобуде того життя, заради якого сьогодні вона сповна п'є чашу страждань.

Син загиблого із батьківською нагородою. Фото Олександра Слєпцовського

Син загиблого із батьківською нагородою. Фото Олександра Слєпцовського


Вже на цвинтарі прощальне слово сказав благочинний Городищенського округу протоієрей Іоанн Жигало. Проститися з героєм прийшли також його бойові друзі. Ніхто не міг приховати сліз... Україна простилася ще з однім сином, який поклав своє життя за її волю.

Цими днями до зони АТО відбуває священик Городищенського благочиння протоієрей Михайло Негер, який разом зі священиком зі Сміли отцем Миколаєм Средеїчем виконують роботу волонтерів, активно допомагаючи українським бійцям, забезпечуючи їх продуктами харчування, одягом, ліками тощо.

реклама

Коментарі  

 
+18 #1 небайдуже 06.03.2015 10:12
Слава Герою! Забирають кращих з нас
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100