Причиною цього стала продаж на електронних торгах ЖКГ м. Шпола ПП «Черкаси-Інвестконсалтінг» зареєстрованого 17 жовтня 2014 року за адресою м. Черкаси, вул..Садова,64 кв.2 з статутним фондом 27000грн. на ім’я Гнізділова Ігоря Олександровича всього - на - всього за 24000грн.

Банкротом підприємство оголошено ще 2008 року. Арбітражний керуючий Левченко Василь Миколайович повинен був письмово повідомити міську раду, коли відбудеться аукціон, але не повідомив.

В бюджеті міста було заздалегідь закладено 250000грн., щоб викупити дане підприємство.

Електронні торги відбулись в січні 2015 року в період коли навіть міська влада знала про них, вона не змогла б прийняти в них участь, адже бюджет ще не був прийнятий.

Для жителів м. Шпола зрозуміло, що дана афера логічна і обкатана на протязі багатьох років, за які спритні ділки пограбували Україну. Місто обурено, адже це загрожує місту потонути в смітті і каналізаційних водах, адже місто не має очисних споруд і нечистоти відкачуються за допомогою автоцистерн.

Усвідомлюючи чим це може обернутись для нього арбітражний керуючий Левченко В.М. відмовився підписувати результати торгів.

Нові власники подали на нього позов в Черкаський господарський суд. Справу мав розглядати суддя Чевгус, але в зв’язку з тим, що він поїхав на АТО, найближчим часом буде призначено іншого суддю. В даний час трудовий колектив прийняв на своїх зборах звернення до Президента, голови облдержадміністрації інші інстанції з проханням докласти всіх зусиль щоб підприємство залишилось під юрисдикцією міста.

Голова міста підготував скаргу в господарський суд Черкаської області з проханням визнати торги не дійсними, звернення до голови Шполянської райдержадміністрації Потапенка Володимира Миколайовича. Направлено заяви начальнику Шполянського РВ УМВС Кутовому В.О. та прокурору Шполянського району Кравченко С.В. з проханням провести розслідування законності торгів.

Найкращий варіант виходу з даної ситуації на основі мирової угоди перепродажі за розумну ціну ПП місту підприємства. Озвучена ціна в 500-600 тисяч є неприйнятна для міста. Отже. залишається відкрите протистояння спочатку в юридичній площині, а далі нехай нові власники спробують повоювати з цілим містом і що з цього вийде.

Віктор Слюсар

Член громадської ради при Шполянській райдержадміністрації

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Фугас 07.03.2015 11:00
А вы в Стратегию развития до 2020 года посмотрите. И будет вам просветление:)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Валентин 06.03.2015 20:49
Питання перше з яких причин , і хто є ініціатором куплі продажі даного об»єкту ?
Питання друге — хто здійснював (підписував)куп лю продажу, і на основі яких документів ? Питання третє — як без даного об»єкту може функціонувати інфраструктура міста ? Можливо даний об»єкт був заставою банку по балансовій залишковій вартості, і був проданий на аукціоні за безцінь, а тепер його потрібно повернути, тому без нього ніяк ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100