Уманські лісівники завершують підготовку до весняної лісокультурної кампанії. Її початок запланований на 20 березня. Однак погода може внести корективи.

Цього року в Уманському лісгоспі молоді ліси створять на 117,4га. Це ділянки зрубів головного користування та суцільних санітарних рубок 2014 року, і тепер місце стиглого лісу займе молодий. Однак, щоб ці насадження стали лісом, фахівцям ще треба докласти чималих зусиль – провести доповнення, догляд, рубки формування та оздоровлення, захищати від шкідників та браконьєрів.

«Ми розпочали підготовчі роботи до посадки ще минулого року – заготовляли жолудь, вирощували сіянці, дбали про якість садивного матеріалу. Зараз важливо встигнути посадити, доки земля ще тримає вологу. Справжній лісівник це відчуває, бо від цього залежить результат його праці», – говорить директор ДП «Уманське лісове господарство» Іван Назаревич.

Основна лісоутворююча порода Уманського лісгоспу – дуб. Більшість таких насаджень в Уманському лісгоспі створюють шляхом посіву жолудя. Для цього восени було заготовлено понад 3 тис. тонн насіння. Тож цього року тут буде посаджено понад 93 га дібров. Ще на майже 14 га створять насадження сосни. А на 10 га посіють горіх чорний, який дає дуже цінну деревину.

Посадка лісу цього року відбуватиметься в усіх лісництвах Уманського лісгоспу. Кожен підрозділ має власний невеликий лісорозсадник і переважно сам забезпечує себе посадковим матеріалом. Якщо не вистачає, додають із базового Синицького розсадника. Цього року садивним матеріалом лісівники повністю забезпечені.

Про це інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100