Днями в приміщенні Чигиринського районного центру зайнятості відбулося засідання «круглого столу», присвяченого обговоренню проблем захисту та інтеграції в українське суспільство представників ромської національної меншини.

Участь у засіданні взяли заступник Чигиринської районної адміністрації Лариса Порожня, голова Черкаської обласної громадської організації «Романі Рота» Володимир Бамбула, директор Чигиринського районного центру зайнятості Світлана Коршунова, начальник відділу освіти Чигиринської райдержадміністрації Катерина Невгоденко, представники управлінь соціального захисту населення, служби у справах дітей райдержадміністрації, педагоги.

Володимир Бамбула проінформував присутніх про роботу громадської організації «Романі Рота», про співпрацю з органами влади, про заходи, які проводяться для осіб ромської національної меншини.

Серед іншого учасники зустрічі обговорили і питання зайнятості ромського населення. Йшлося про проблеми професійного навчання, зокрема про те, що представники ромської громади часто не мають базової освіти. Це і є причиною працевлаштування їх на низькооплачувані посади. Виходом на даному етапі є громадські та інші роботи тимчасового характеру, зазначила Світлана Коршунова.

У результаті зустрічі всі присутні зійшлися на думці про необхідність створення громадської організації ромів у Чигиринському районі, що дасть можливість набагато ефективніше вирішувати їхні питання, інформують в центрі зайнятості.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100