«Боріться між собою, ставайте депутатами і мерами. А нас не чіпайте!» – із такими словами працівники Черкаської ТЕЦ звернулися через ЗМІ до черкаських політиків, зокрема, тих, які вимагають об’єднання ТЕЦ із «Черкаситеплокомуненерго» в спільному комунальному підприємстві.


Таким чином на підприємстві коментують нещодавнє звернення міськради до керівництва держави і народних депутатів. У відповідь на ТЕЦ підготували своє звернення до Президента України підписане майже тисячею працівників підприємства, в якому просять захистити їхній  трудовий колектив та всю черкаську громаду «від популістських, політично вмотивованих і непрофесійних дій окремих депутатів Черкаської міської ради».


На думку керівництва ТЕЦ, дискредитація їхнього підприємства останнім часом набуває дивного системного характеру і, ймовірно, свідчить що восени будуть вибори до місцевих рад. Отже, ТЕЦ в черговий раз стає заручником чиєїсь передвиборчої кампанії.

Працівники ТЕЦ, із якими поспілкувалися журналісти, – проти нових змін. За їхніми словами, в останні роки робота підприємства налагодилася, люди отримують стабільну й відносно велику зарплату, соціальний пакет. На їхню думку, включення їхнього потужного енергетичного підприємства, де тільки працівників більше тисячі, в комунальне господарство міста Черкас було б, щонайменше, дивним рішенням. Працівники обурені, що депутати міськради приймають якісь звернення і вирішують долю тисячі їхніх сімей, навіть не з’ясувавши думку трудового колектива, поводяться, ніби зі стадом баранів, яких хочуть передати із стайні в стайню.

Голова правління ПАТ «Черкаське хімволокно», відокремленим підрозділом якого є орендована в держави Черкаська ТЕЦ, Наталія Бажанова, під час учорашньої прес-конференції розповіла журналістам, через які труднощі підприємству (а воно виробляє і електроенергію для «Енергоринку», і гарячу воду для Черкас) довелося пройти минулої зими. І висловила сумнів, що це вдалося б зробити, якби ТЕЦ була комунальним підприємством.

За словами пані Бажанової, підписані й оплачені восени контракти на постачання вугілля із Росії виконано так і не було. ТЕЦ довелося шукати паливо потрібної якості всередині України, причому на неокупованих територіях. Зробити це вдалося завдяки контракту з держпідприємством «Вугілля України».

– Але через бойові дії на Донбасі не було впевненості ні в чому: то немає вагонів, то десь підірвали міст, і треба було шукати обхідні шляхи, – розповідає Наталія Василівна.

Директор ТЕЦ Володимир Бондаренко зазначає, що в грудні був період, коли на підприємстві «рахували кілограми вугілля, які залишалися на складі». Це був період, коли зупинялися потужні електрогенеруючі підприємства України. Натомість, на Черкаській ТЕЦ робили все, щоб місто не відчуло жодних проблем із теплом.

– Вугілля вдалося зібрати з усієї України тільки завдяки нашим акціонерам, які доклали до цього максимальних зусиль, – зазначив Володимир Бондаренко. – Але й це вугілля для наших котлів не зовсім підходило. Тож їх доводилося зупиняти, прочищати, ремонтувати.

Нині на ТЕЦ вживають заходи для реконструкції котлів для інших видів вугілля, більш доступних в умовах окупації частини Донбасу і невиконання контрактів Росією. Підприємство гостро потребує коштів, і при цьому ДП «Енергоринок» винне йому 182 млн грн, населення – 67 млн грн, а КП «Черкаситеплокомуненерго» – 35 млн грн.

«Нині міська рада не знає, як віддати кредит ЄБРР, який раніше взяло комунальне підприємство «Черкаситеплокомуненерго». Цікаво, а чи були б у міської ради гроші на попередню купівлю сотень тисяч тонн вугілля для опалювального сезону в разі, якщо б Черкаська ТЕЦ була б теж комунальним підприємством?» – дивуються на ТЕЦ.

На думку тамтешнього керівництва, ініціаторам передачі ТЕЦ в міську власність варто було б спочатку навести лад із уже наявним комунальним господарством, а вже потім втручатися в роботу підприємства, яке, незважаючи на будь-які труднощі, ефективно працює.

– Ми вже звикли до того, що перед різними виборами у деяких політиків виникає питання «А чи не передати ТЕЦ у комунальну власність?» З’являється ціла купа різних запитів, перевірок. Підприємство починає лихоманити. Замість того, щоб турбуватися про виробництво, ми мусимо приймати перевірки. А після виборів про нас забувають, і ми стаємо нікому не потрібні, – каже Наталія Бажанова.

На підприємстві наголошують, що Черкаська ТЕЦ, стала заручником політичного протистояння між різними групами впливу в міськраді. Або ж у тих, хто ініціює зміну власності, очевидно, якісь і свої власні інтереси.

«Може, деякі депутати просто хочуть передати Черкаську ТЕЦ в оренду «своїм» людям?» – мовиться у згаданому зверненні трудового колективу ТЕЦ до керівництва держави.

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

трудового колективу ВП «Черкаська ТЕЦ» ПАТ «Черкаське хімволокно»

до Президента України П.О.ПОРОШЕНКА, Прем’єр-міністра України А.П.ЯЦЕНЮКА, Голови Верховної Ради України В.Б.ГРОЙСМАНА, народних депутатів України О.М.ПЕТРЕНКА, В.В.ЗУБИКА, В.В.ГОЛУБА та до депутатів Черкаської міської ради.

Ми, що підписалися нижче, просимо ЗАХИСТИТИ працівників нашого підприємства та усю черкаську громаду від популістських, політично вмотивованих і непрофесійних дій окремих депутатів Черкаської міської ради, які 26 лютого 2015 року проголосували за звернення «щодо передачі Черкаської ТЕЦ із державної в комунальну власність міста Черкаси». На наш погляд, зазначене безпідставне звернення міськради обумовлене, перш за все, місцевими виборами що відбудуться восени цього року та може бути вигідним окремим бізнес-угрупуванням, інтереси яких можливо лобіюють у черкаській міській раді деякі депутати.

Зокрема, в своєму зверненні депутати черкаської міськради спираються на Постанову Кабінету Міністрів України від 25.12.1998 року «Про поетапну передачу у комунальну власність територіальних громад великих міст об’єктів теплопостачання споживачів житлово-комунальної сфери» яку чомусь досі держава не виконала. Дивно. Чи не так? Протягом шістнадцяти років існування зазначеної Постанови в Україні відбулося дві революції, тричі змінилася постать Президента країни, а численні депутати кількох скликань Черкаської міської ради жодного разу навіть не згадували про цю Постанову.

Черкаська ТЕЦ, що знаходиться в державній власності та перебуває в оренді ПАТ «Черкаське хімволокно» завжди була надійним партнером громади міста Черкаси. Наш колектив докладає максимум зусиль для забезпечення безперебійного теплопостачання жителям міста. Жодних нарікань з боку обласної та міської рад до нас не було. Аж тут раптом за сім місяців до кінця своєї каденції обранці народні переполошилися. Кому це вигідно ми можемо лише здогадуватись.

Проте, ми точно знаємо – така ситуація є невигідною простим черкащанам, інтересами яких прикриваються деякі депутати міськради, маніпулюючи думкою про контроль над тарифами та покращенням якості теплопостачання. Це популізм! Тарифи на тепло в Україні регулює держава, а не міськрада. А електроенергію від Черкаської ТЕЦ не можна залишити лише в місті, оскільки це протирічить енергетичній безпеці всієї країни і взагалі, законам фізики. Нині міська рада не знає як віддати кредит ЄБРР, який раніше взяло комунальне підприємство «Черкаситеплокомуненерго». Цікаво, а чи були б у міської ради гроші на попередню купівлю сотень тисяч тон вугілля для опалювального сезону, в разі якщо б Черкаська ТЕЦ була б теж комунальним підприємством? Так може деякі депутати просто хочуть передати Черкаську ТЕЦ в оренду «своїм» людям?

Зміна форми власності підприємства, на якій наполягають деякі депутати міськради, не вплине на покращення життя черкаської громади. Проте ця зміна суттєво вдарить по сім’ям працівників нашого підприємства, оскільки в разі дострокового безпідставного розірвання договору оренди із ПАТ «Черкаське хімволокно» ми автоматично втрачаємо свою роботу і, відповідно, найвищу в місті середню зарплату. Згідно із Колективним договором який діє на нашому підприємстві, зміна форми власності можлива лише в разі згоди трудового колективу. Чому депутати міськради жодного разу не поцікавилися, тим як наше підприємство врятувало нинішній опалювальний сезон у місті, незважаючи на катастрофічну енергетичну ситуацію в Україні? Чому при прийнятті своїх рішень не враховують думку тисячного колективу? Хіба ми для них стадо баранів?

З огляду на викладене закликаємо:

Депутатів міської ради - припинити втягувати наше підприємство у свої власні політичні інтриги та бізнесові розборки, а в разі особистої зацікавленості реальним станом справ на Черкаській ТЕЦ - запрошуємо до нас на екскурсію.

Народних депутатів України О.М.Петренка, В.В.Зубика, В.В.Голуба – завітати  на зустріч із своїми виборцями в наш трудовий колектив, щоб деякі депутати міськради, які вже живуть у режимі власних виборчих кампаній, вас випадково не використали як звичайні «ноги» для своїх папірців.

Президента України, Прем’єр-міністра України, Голову Верховної Ради України – виявити виваженість і справедливість при розгляді різних популістських пасквілів від черкаської міськради та перевірити можливу  особисту зацікавленість окремих посадових осіб Черкаської міськради, які останнім часом систематично намагаються дискредитувати наше підприємство.

Слава Україні!

З повагою та вірою у Перемогу

працівники ВП «Черкаська ТЕЦ» ПАТ «Черкаське хімволокно»:

реклама

Коментарі  

 
+3 #13 О.ЧУПРИНА 08.03.2015 22:00
Цитую ЛВВ:
Радуцький обіцяв розказати про вигоди від поєднання ТЕЦ та ЧТКЕ. Де ці вигоди, в чому вони, де економіка?

А об'єднання ТЕЦ та ТКЕ не є обов'язковим.Питання полягає в тому,хто буде заробляти на потужностях НАШОЇ ЧЕРКАСЬКОЇ ТЕЦ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #12 О.ЧУПРИНА 08.03.2015 21:23
Цитую Думаючий:
Калініченко на публічну дискусію не пристане. Він сидить у льосі і звідти на світ поглядає!

Не можу з цим погодитись.Михайло Михайлович не з боягузів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 О.ЧУПРИНА 08.03.2015 21:17
Цитую О.ЧУПРИНА:
У ВИСВІТЛЕНІЙ ПРОБЛЕМІ далеко не все так однозначно,пано ве підписанти від ЧЕРКАСЬКОЇ ТЕЦ.Вам кажуть,що при зміні власника ПОГІРШАТЬСЯ ваші соціальні умови?Кажу вам відповідально,ц е не ТАК. Головне питання полягає в можливостях власника (Орендаря) постачати енергетичну сировину. Не менш важливим є фактор відповідальност і експлуатуючої організації за збереження та подовження ресурсу генеруючих потужностей.В даному питанні приорітет у місцевої влади.Сторонній орендар задля отримання прибутку викачує всі можливості станції,а далі хоч трава не рости.Якщо обладнання буде "вбите", він знайде його в іншому місці.Ми з вами і міська рада зацікавлені у довгостроковому функціонуванні НАШОЇ ТЕЦ. Інші питання,що піднімаються в зверненні "колективу",є дискусійними. Давайте, панове зацікавлені,про ведемо ПУБЛІЧНІ ДЕБАТИ з цієї проблеми.Прошу генерального директора ОДТРК "РОСЬ" М.Калініченка посприяти цьому!!!!!

Мінусують слабачки,які бояться публічного обговорення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Думаючий 08.03.2015 18:17
Калініченко на публічну дискусію не пристане. Він сидить у льосі і звідти на світ поглядає!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 О.ЧУПРИНА 08.03.2015 17:13
У ВИСВІТЛЕНІЙ ПРОБЛЕМІ далеко не все так однозначно,пано ве підписанти від ЧЕРКАСЬКОЇ ТЕЦ.Вам кажуть,що при зміні власника ПОГІРШАТЬСЯ ваші соціальні умови?Кажу вам відповідально,ц е не ТАК. Головне питання полягає в можливостях власника (Орендаря) постачати енергетичну сировину. Не менш важливим є фактор відповідальност і експлуатуючої організації за збереження та подовження ресурсу генеруючих потужностей.В даному питанні приорітет у місцевої влади.Сторонній орендар задля отримання прибутку викачує всі можливості станції,а далі хоч трава не рости.Якщо обладнання буде "вбите", він знайде його в іншому місці.Ми з вами і міська рада зацікавлені у довгостроковому функціонуванні НАШОЇ ТЕЦ. Інші питання,що піднімаються в зверненні "колективу",є дискусійними. Давайте, панове зацікавлені,про ведемо ПУБЛІЧНІ ДЕБАТИ з цієї проблеми.Прошу генерального директора ОДТРК "РОСЬ" Михайла Калініченка посприяти цьому!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Вжесь 07.03.2015 23:03
Одна припортова котельня варта роловини ЧТКЕ. І зарплата там не рівня міським котельням. Так давайте все це поруйнуєм і будемо влітку і без гарячої води і з дорогим газом
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Вжесь 07.03.2015 22:59
Цитую незнайка:
потребители тепла и элэнергии ТЭЦ-только жители города Черкассы им и управлять предприятием А то еще Бажанова в качестве подписантов безработных вьетнамцев привлечет хочь в нас кажуь ШО З ЛИТ-ШО З РОЗУМУ А с долгами пусть бизнэсюки сами разбираются

Вєтнамці давно на свою батьківщину поїхали і збудували там досить непогану економіку- не рівня нашій. А колись так гарно по черешнях лазили на ЗХВ.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #6 ЛВВ 07.03.2015 16:34
Радуцький обіцяв розказати про вигоди від поєднання ТЕЦ та ЧТКЕ. Де ці вигоди, в чому вони, де економіка?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Serg 07.03.2015 15:57
Голова правління ПАТ «Черкаське хімволокно». Гучна посада! Скільки працюючих сплачує податки від такої гучної назви ПАТ «Черкаське хімволокно». 3-5 осіб! Але ж як звучить: ПАТ «Черкаське хімволокно»!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 Rerih 07.03.2015 13:43
А таки да! Вартість опалення ТЕЦ набагато дешевша за теплокомуненерг івську.То чи варто її передавати місту ще потрібно задуматись!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100