В Умані кінотеатр «Комсомолець» планує відновити кіносеанси із показу фільму «50 відтінків сірого», пише «Вечірня Умань».



Узимку кіно не показували через відсутність опалення, весною – через відсутність кіноплівки. У кінотеатрі «Комсомолець» більше 50 років не робили ремонту. Тому тепер уманчани не «отримують» вчасно прем’єри кінофільмів.

Останній кіносеанс в «Комсомольці» проводили 30 жовтня. Кінотеатр потребує повноцінного ремонту та нового обладнання. Остання його реконструкція була ще в 1979 році.

– Наше обладнання працює лише на 35 мл плівці. А зараз всі фільми випускають на цифрових носіях, – розповідає директор кінотеатру «Комсомолець» Ірина Утяніна. – Взимку ми не показували фільми через відсутність опалення, зараз – через відсутність плівки. Нам потрібне нове обладнання, яке до стрибка курсу долара коштувало 1 млн грн. А сьогодні ця сума зросла ще в кілька разів. Тому самостійно придбати ми просто не в змозі. Шукаємо інвесторів. Але в нинішній час їх знайти практично нереально.

Київські дистриб’ютори почали все менше випускати фільми на плівках. Віддають перевагу цифровим носіям. Так дешевше. Для прикладу: лише на 1,5 годинний фільм потрібно 3,5 км плівки.

Тому керівництву кінотеатру за черговою новою кінострічкою доводиться ставати в довгу чергу, аби її отримати.

– До кінця березня ми плануємо відновити кіносеанси. Першим плануємо показати фільм «50 відтінків сірого», – продовжує директор кінотеатру. – Наше місто без кіно не залишиться. Кінотеатр продовжить свою роботу.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 RSS 12.03.2015 23:02
Знайшли чим "відновлювати роботу" - найгіршим фільмом десятиліття! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 черкащанин 12.03.2015 20:33
А почему у нас в Черкассах не возобновить работу кинотеатра "МИР"? Нет ли инвестора, желающего вложится в него?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100