Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр  імені Т.Г.Шевченка запрошує на вистави 18-25 березня.

Так, 18 березня, у середу, о 18.30 – прем’єра Сергія Проскурні, присвячена 80-й річниці із дня народження витязя молодої української поезії Василя Симоненка, «Серед грому і тиші».

У основі -– хронологічно прописані біографічні факти, документи, свідчення. Тексти творів Василя Симоненка вплавлені у дію таким чином, що стає зрозуміло: вірші, оповідання, новели, фейлетони, п'єса – автобіографічні. Ліричний герой Симоненка – екзистенційний, рефлексуючий, з несамовитим проникненням у суть речей, проблем, власної долі.

19 березня, у четвер, о 18.30 – монодрама-бенефіс заслуженої артистки України Тетяни Крижанівської «Елеонора».

Зірка черкаського театру проживає на сцені життя легендарної італійської актриси. Сценічна композиція Романа Віктюка і Сергія Проскурні за п’єсою Ґіґо Де Кьяра.

20 березня, у п’ятницю, о 18.30, 24 березня, у вівторок, о 18.30 та 25 березня, у середу, о 18.30 – прем’єра вистави в межах проекту Черкаської театральної лабораторії «Така любов» (драма життя).

Перед нами – три покоління: бабуся, мама та дочка. У кожної – своє життя, своя історія, любов. Та у Олени любов особлива – не груба, матерно-алкогольна, як у мами і бабусі, а тиха, спокійна, мирна. Взаємна.

Стомившись від слабкодухості матері, яка вічно терпить побої та приниження чоловіків, Олена тікає до іншого міста. Сказавши одного разу цьому дикому світу «ні», вона будує стосунки за принципово іншими законами – законами любові, довіри та поваги. Вона розчиняється у Паші, а Паша – у ній. Обидва мріють про дитину. Але доля не питає їх, а йде своїми шляхами.

21 березня, у суботу, о 17.00 – угорська оперета на 3 дії «Сільва».

Тут правлять бал воістину мексиканські пристрасті. А ще – музика, яка немає рівних за своєю святковістю та «нарядністю», яскраві костюми і дивовижні декорації. У підсумку – втілення легендарної «Королеви Чардаша» одного з видатних геніїв оперети Імре Кальмана, стала виставою, що протягом років збирає повні зали театрів.

22 березня, у неділю, о 17.00 – п'єса Марка Камолетті, що  увійшла до книги рекордів Гіннеса, поставлена в 60 країнах світу, «Боїнг-Боїнг».

Це комедія – про роман молодого паризького ловеласа з трьома чарівними стюардесами, обраниці якого літають на різних авіалініях, і це змушує винахідливого нареченого підлаштовувати своє життя під розклад «прильоту-відльоту» всіх «наречених». Виникають  непорозуміння, що призводять до нескінченно смішних ситуацій...

Дітям 22 березня, у неділю, о 12.00 покажуть виставу «Барвінок-герой».

Перевірена часом і улюблена поколіннями українська авторська казка (або ж справжній графічний роман, серіал!) Богдана Чалого і художників Кіри та Віктора Григорьєвих,  нагороджена міжнародною премією імені Ханса Крістана Андерсена, переноситься на сцену в жанрі епічного мюзиклу для дітей і батьків – про гартування сили і віри в перемогу хлопчика-квітки Барвінка під пильним оком мудрого Діда Гарбуза та миролюбного народу Лелек.

Політ до вирію, битва з хижими орлами, зустріч з тубільцями і перемога над злими силами – кличуть до уяви піснями в супроводі оркестру і композиціями хлопця ді-джея, який сам мріє про далекі подорожі і нових друзів.

Ця давня казка, прочитана із сьогодення, видається нам поемою про таємницю збереження у дні випробувань народної сили і мудрості, які мають чарівну властивість – передаватися із покоління в покоління…

Ціна квитків – від 20 грн.

Телефони для довідок: каса – 36-07-21, адміністратор – 36-07-18.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 черкащанка 14.03.2015 09:44
С возвращением из Бразилии! :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100