Черкаський підприємець Андрій Бородай заявив у ефірі телеканалу «Рось», що з боку окремих осіб «були спроби маніпулювати думкою громадськості», «створити проблему для майбутнього будівництва» за драмтеатром і на тлі цього придбати цю ділянку.


За словами Бородая, після того, як він свого часу взяв у оренду землю за драмтеатром для побудови торговельного центру «Фонтан-сіті», міський голова Сергій Одарич намагався «долучитися» до цього проекту. Через ці «маніпуляції» було втрачено час, і країна ввійшла у кризу 2008 року. Кредитний ресурс на будівництво не надійшов, роботи було заморожено. У 2010 році, коли на сесії було вирішено підняти орендні ставки на земельні ділянки, Бородай вирішив краще викупити цю землю. Міськрада дала дозвіл, і підприємець розрахувався сповна.

Згодом Бородай вирішив побудувати тут багатоквартирний житловий будинок. Пояснюючи причини виникнення скандальної ситуації навколо цього будівництва, підприємець наголосив:

– Були пропозиції продати цю ділянку, і були певні посили щодо того, щоб створити навколо цієї ділянки вдавані скандали, вдавані проблеми, – заявив підприємець.

Він також розповів, що давній бізнес-партнер Сергія Одарича Михайло Бродський (сам Бородай називає Бродського «куратором» Одарича) пропонував за цю ділянку 7, максимум 10 мільйонів гривень «із міського бюджету». На це Бородай відмовив, зазначивши, що Бродський може додати для придбання ділянки своїх власних коштів. Але угода не відбулася. Тоді відбулися спроби тиснути на Бородая через правоохоронні органи.

Забудовник також зазначив, що врахує зауваження, висловлені щодо багатоповерхівки архітекторами. Водночас він зауважив, що розгляд проекту архітектурною радою, що відбувся раніше, не передбачений ніякими нормативними документами. Також не передбачений розгляд і на засіданні міськвиконкому. Свою згоду на ці процедури Бородай пояснює виявом доброї волі.

На запитання журналіста, чи очікує підприємець, що Одарич скористається своїм правом вето на рішення міськвиконкому щодо фактичного дозволу на будівництво, Бородай відповів, що сумнівається в цьому. «Навіщо? Все, що можна було отримати, він спробував отримати. Він отримав галас, отримав антигалас. Більше йому нічого не потрібно», – вважає підприємець.

Андрій Бородай також розповів, що після того, як Одарич став міським головою, Михайло Бродський наполегливо просив бізнесменів, у тому числі й самого Бородая, робити грошові внески для спортивного клубу «Черкаські мавпи». Визнаючи, що «Мавпи» – клуб непоганий, Бородай припускає, що витрати на його утримання менші, ніж перечислення від спонсорів.


реклама

Коментарі  

 
+8 #17 Дмитро 15.03.2015 19:47
Шановний підприемець подумайте про думку черкащан. Там і так місця мало. Знову купа машин - де іх паркувати. де дитячі майданчики. При радянській владі було так багатоповерхівк у побудували, поруч майданчик для баскетболу чи футболу, турніки. А тепер як? Де дітям і дорослим гулять? Тільки й думаєте про власне збагачення.Тьфу!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #16 Черкащани 15.03.2015 19:24
Ми проти багатоповерхівк и. Бородай пройдися по квартирам у центрі міста, збери підписи і опитай людей хто за і хто проти. От тоді і подивимся чиї інтереси тобі важливіші!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #15 Максим 15.03.2015 15:35
Радуцького і Бородая на фронт
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #14 визор 15.03.2015 12:53
К голосу простого народа ,как были глухи ,так и остались!Как покупалось все ,так и покупается.
"Жити по-новому!",не неслыхали!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #13 ЛВВ 15.03.2015 12:11
Проблема в законодательств е Украины, Бородай их не нарушил. Законы написаны только для богатых людей, в данном случае - для инвесторов. В связи с децентрализацие й, сейчас горсовету и исполкому предоставлены огромные права в части создания собственных городских законов, так называемых регуляторных актов. Член исполкома Макеев В. пытался вынести на обсуждение Правила застройки города, разместил их на фейсбуке, но люди не поняли, что это делалось для их блага. Пока в городе не будет своего Закона: "Правил забудови міста Черкаси", любой инвестор будет творить "чудеса" и никто его не остановит: ни мэр, ни депутаты, ни исполком, ни главный архитектор, ни громада.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 Фугас 15.03.2015 11:40
Иными словами, Бородай дает понять, что на самом деле громадскисть пребывает в экстазе от этой затеи:) Андрей Дмитриевич, ... то правда. И скоро Вы в этом убедитесь. Ошибаетесь и относительно того, что Одарич "все отримав". Пока он не отримав ровным счетом ничего, ни славы спасителя, ни достойного денежного эквивалента оной. Голосом Ильченка дал понять, что готов рассмотреть достойные предложения. Ну очень достойные, так как в случае продолжения строительства мэром ему уже не быть. Не будет предложений - будет вето, референдум, буза и гемор на всю голову надолго. Так что готовьте чемодан, а мы скоро узнаем, что предпочел нас борец за справедливость и его молодая голодная команда:)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #11 стабилизец 15.03.2015 10:21
И шо ? Сей пупс вправе распоряжаться собственностью по своему усмотрению. Забор то ему рушить и под экскаваторы бросаться у чуркасских нью-козаков кишка тонка. За все спасибо мэру, небось на вырученные деньги сам у себя майданчиков накупил :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #10 Житель із центра Черкас 15.03.2015 00:06
Бородай нам не треба багатоповерхівк и біля драмтеатру.Хочеш всіх перехитрить комерсант. Якщо хочеш будувати, то марш на полігон там місця багато.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #9 О.ЧУПРИНА 14.03.2015 23:53
Андрей!В этом деле не все так однозначно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 небайдуже 14.03.2015 23:35
А чого всі кричать мер, мер. З себе почніть. Де громадськість? Хоч хтось вийшов? Люди , де ваша позиція? Диванна сотня
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100