Відкритий міський фестиваль вокально-хорового мистецтва «Вірші Тараса в піснях зазвучать» відбувся в Черкасах із 11 по 12 березня за ініціативи міського Будинку культури імені Івана Кулика.

У фестивалі взяли участь капела бандуристів, три хори, 15 ансамблів та 28 солістів, як професійних митців, так і аматорів. Загалом до свята долучилися понад 200 учасників.

Окрасою фестивалю стали виступи Камерного хору «Канон», тріо «Барви» та капели бандуристів управління культури Черкаської обласної ради. Високу професійну майстерність показали також хор Черкаського музичного училища імені Гулака Артемовського, народний хор «Джерело» та ансамбль «Веселка» міського Будинку культури.

Творчість Тараса Шевченка надихнула на створення і виконання вокальних творів усі школи естетичного виховання міста, загальноосвітні школи №8, 19, 20, 21, 24, 26, Центр дитячої та юнацької творчості.

Варто відзначити активну участь і високий рівень виконання колективів дитячої музичної школи №2, яка представила на фестиваль п’ять ансамблів, квартет та окремих виконавців. Окрім цікавих номерів на твори Шевченка, виконавцем яких був шоу-гурт «Квітограй» під керівництвом Заслуженого працівника культури України Лілії Черненко, слід відзначити і авторські роботи викладача школи Тетяни Лісової «Земля солов’їна Тараса» та «Портрет Кобзаря».

За активну участь у фестивалі всі учасники були відзначені подяками оргкомітету, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100