Голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко подякував обласному військкомату, і особисто військовому комісару Євгенію Курбету, за найкращу в Україні організацію мобілізаційної роботи.

Юрій Олегович нагадав, що на суботній нараді Президент України Петро Порошенко відзначив Черкащину серед областей, які найкраще провели мобілізацію до українського війська.

– Це говорить про те, що у нас високий рівень добровольців, організації мобілізації, залучення засобів масової інформації, яким я теж дякую, – зазначив Юрій Ткаченко.

Він також повідомив, що Львівська і Полтавська області, а також місто Черкаси напрацювали корисний досвід роботи з демобілізованими військовиками. На думку голови ОДА, цей досвід слід перейняти.

– На найближчу сесію має бути винесено комплексну програму соціальної адаптації та підтримки учасників АТО і їхніх родин. Відповідну програму було прийнято містом Черкаси – в ній ідеться про компенсацію за рахунок бюджету оплати комунальних послуг. Ми зробили звернення до голів райдержадміністрацій, міських голів з пропозицією розробити і запровадити таку програму в кожному місті, селі, селищі. Треба також врахувати харчування дітей з цих родин та інші послуги, які надаються родинам. Також є пропозиція врахувати досвід Львівської області, де створено єдиний телефонний номер 112, куди надходить інформація від військовослужбовців (щодо їхніх проблем, - ред.), і звідки потім повинні перетелефонувати і повідомити про виконання. Невиконання є адміністративним порушенням, – зазначив Ткаченко.

У Центрі надання адміністративних послуг для учасників АТО має бути створено окреме вікно, куди військовик може звернутися по надання тої чи тої послуги без черги. У черкаському та уманському реабілітаційних центрах, Золотоноші, Каневі та Звенигородці варто створити центри надання психологічної підтримки. Згодом такі установи мають бути в кожному районі. Для цього потрібно спеціально підготувати психологів. Використовуючи міжнародні гранти, вони можуть пройти навчання в Ізраїлі та європейських країнах.

У кожній лікарні має бути створено спеціальні комфортабельні палати для безкоштовного лікування учасників АТО. Їх також бає бути забезпечено санаторним лікуванням.

Соціальні працівники мають відвідати родини демобілізованих і чинних учасників АТО, щоб зібрати інформацію щодо наявних у них проблем.

Демобілізованих бійців пропонується працевлаштувати у школи для викладання предмету «Захист Вітчизни».

– Кожному військовослужбовцю, де б він не був, передусім потрібна увага і повага! Він повинен відчувати, що про нього турбується держава. А ми можемо організувати ці умови на рівні нашої області, – додав голова ОДА.

Голова облради Валентина Коваленко, у свою чергу, зазначила, що необхідно особливу увагу звернути на надання учасникам АТО земельних ділянок, оскільки від органів місцевого самоврядування надходить інформація про те, що всі ділянки вже роздано.

Натомість, за словами Юрія Ткаченка, в деяких районах землю виділено частині учасників АТО, а одночасно ділянки отримували люди, які не мають до АТО жодного стосунку.

– Цю інформацію ми оприлюднимо! – наголосив Ткаченко.


реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Ашотик 18.03.2015 12:17
Вах! какой умний наш брат,прости меня сразу не заметил.Молодесь,живи и радуй нас.ти достоенный сын армянской диаспоре.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Правда 16.03.2015 17:00
А Комисар не хочет Ткач..... и братям и Армянам повестку принести ??? Или они не патриоты ???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Шпион, пришедший с холода 16.03.2015 15:10
"Кукушка хвалит петуха / За то, что хвалит он кукушку" -И.А.Крылов
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100